2010.05.13.@ 14.05

A lenyugvó nap Odüsszeusza

Odüsszeusz, a ravasz és bátor, romantikus férfi megtestesíti azon tulajdonságokat és lehetőségeket, amelyeket bizonyára mindannyian szeretnénk magunkénak tudni. Az I.A.T. Kiadó Flautner Lajos a Yacht club szirénei című novelláskötetével a kortárs magyar irodalom új tehetségét juttatja el az irodalmi kalandokra éhes olvasóközönséghez.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szerző elbeszélői vénája kiváló, stílusa lendületes, igazi mesélő, kötetének alapkoncepciója pedig, az idősödő Odüsszeusz kalandjainak meséje kétségbevonhatatlanul rokonszenves vállalkozás, azonnal utat talál a (feltehetőleg főként férfi) olvasók szívéhez. Ősi és örök témája a nő, kalandjainak vissza-visszatérő vezérmotívuma: a modern Odüsszeusz hódításai. Egy-egy újabb fiatal vagy érett szépség, gyönyörű asszony vagy lány iránti szerelem képezi az egymással összefüggő novellák témáját. Flautner hangja friss, látásmódja érett és férfias, novellái olvastatják magukat. A kötetzáró Klimt-elbeszélés pedig nem csupán terjedelmileg, de kiérlelt minőségében és témájában is magasan kiemelkedik az első kötetes szerző munkái közül.
 
Ez a nagyobb lélegzetű munka önálló világlátást, egy sokat tapasztalt ember, ha még nem is lezárt és konyhakész, de mindenképpen sajátos és figyelmet érdemlő „világképét” tükrözi.

Nemek igenje

Ismerd meg a kapcsolatok törvényét!

Tényleg szeretsz?

Szellemi edzésterv 8 lépésben

Minden, ami könyv! 

 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend