2010.05.17.@ 15.05

„Emberek táncolnak Embereknek” – A Budapest Tánciskola estje

A táncot szerető közönség manapság ritkán tudja pontosan előre, mire is számíthat a színházban, sőt manapság egyre gyakrabban az utcán, a házfalon, a szökőkútban, akárhol! Ahány tánc, annyi táncnyelv. Ha elég izgalmas, lendületes, emberi – nem elriasztja, hanem kíváncsivá teszi a nézőt, beavatja, magával sodorja.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az utóbbi években a Budapest Tánciskola két különböző tematikájú premiert mutat be évente. Az egyik a tánctradíció nagy korszakait mutatja be, legkiemelkedőbb "alkotóinak bőrébe bújik": Graham, Limón, Alvin Ailey, Trisha Brown mellett magyarok – E. Kovács Éva, Györgyfalvay Katalin, Imre Zoltán – se maradtak ki e sorozatból. Az évad másik estje az iskola tanárainak, vendégeinek, néha diákjainak új munkáit mutatja be. Hód Adrienn, Bakó Tamás és Angelus Iván mellett Horváth Csaba, Kun Attilla, Vladká Malá és Eléonore Valére Lachky után idén először Móricz Tamás darabját.

A FelEmil – Móricz Tamás játékos című darabja – izgalmas személyiségek világába enged betekintést a mozgásminőségek finom árnyalatainak határozott felvillantásával.

Eléonore Valére Lachky TimeStretcheR című fergeteges tempójú koreográfiája a teljesítőképesség határait feszegetve szabadítja fel lappangó energiáinkat.

A RecepTánc pedig inkább koreográfiai társasjáték, mint koreográfia. A néző betekinthet a tánckommunikáció jelrendszerébe, tapinthatóvá, láthatóvá válnak a megértés és a kifejezés belső folyamatai, melyek kiismerhetetlennek tűnnek, míg meg nem barátkozunk velük. Aztán már rejtélyesek.

Időpont: 2010. május 24. és 25., 20:30

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza (1094 Budapest Liliom u. 41)

Bővebb infó: www.trafo.hu

Jegyárak: teljes árú: 1200 Ft; diák: 900 Ft (bérlet érvényes)

Fotó: Jókúti György

Címkék: „emberek budapest embereknek” estje tánciskola táncolnak

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend