Sanghaji lányok

Ezúttal Lisa See, a Hóvirág és a titkos legyező, valamint az Aranyhegyen című kötetek szerzőjének legújabb művét ajánljuk a figyelmedbe.

2010.05.27. 14:05
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Lisa See: Sanghaji lányok (Trivium Kiadó)
 
A 21 éves Gyöngy és húga, May a viszonylag jómódúak közé tartoznak a harmincas évekbeli Sanghajban.… addig a napig, amíg apjuk nem közli velük, hogy eljátszotta félretett pénzüket. Ráadásul csak úgy fizetheti vissza adósságait, ha feleségül adja lányait azokhoz a kérőkhöz, akik Kaliforniából jöttek idáig, hogy kínai feleséget keressenek maguknak. A két lány Los Angelesben próbál meg új életet kezdeni – ennek során éppúgy meg kell küzdeniük Hollywood csábításával, mint a faji megkülönböztetéssel, a kommunisták ellen irányuló boszorkányüldözéssel, vagy a Kínai negyed ósdi szokásaival. A regény valójában két testvér története, akik elválaszthatatlanok egymástól, ám olykor kicsinyes vetélkedés és irigység is vezérli a cselekedeteiket. Hatalmas áldozatokat hoznak, nehéz döntésekkel vívódnak, és súlyos titkot hordoznak, amelyre természetesen csak a regény végén derül fény.
 
A történelem forgatagában küzdő két nő sorsa azért is izgalmas, mert értékrendjükben Kelet és Nyugat, régi és új ütközik meg.
 
 
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend