2010.05.28.@ 15.05

Csatlakozz a Női Borklubhoz!

A Matias BorBon – Női Borklub azért jött létre, hogy a bor iránt érdeklődő nők a szakma képviselőinek kalauzolásával ismerkedjenek meg a bor rejtélyes világával. A klub célja, hogy bort érintő kérdésekben a nőket ne lehessen zavarba ejteni, hogy minél többen merjék felvállalni választásukat. A tudatos döntés többé már nem csupán a férfiak privilégiuma.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az esték során, az előadások közben borkóstolásra kerül sor, így a tudásszerzés kellemes időtöltéssel párosul. Az 5 városban (Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten és Pécsett) havonta megrendezésre kerülő Matias BorBon esték többek között az alábbi témákat érintik:

A kulturált borfogyasztás iránt nyitott nők az esték során elsajátíthatják a borral kapcsolatos alapfogalmakat és ismereteket. Számukra kínál a sommelier az otthoni vendéglátásokhoz praktikus ötleteket, valamint megismerteti a résztvevőkkel a bor és étel párosításának alapvető szabályait. Ahhoz, hogy az ételekhez a megfelelő bor kerüljön kiválasztásra, elengedhetetlen, hogy a klubtagok betekintést nyerjenek a borkészítés folyamatába, megismerjék a borvidékeket és a borfajtákat.
 
A termesztett világfajtákon keresztül bemutatásra kerülnek fő vörös- és fehér borvidékeink. Izgalmasnak ígérkezik a sajt és bor közös világának felfedezése is, megtudhatjuk például, hogy melyik bor melyik sajt harmóniáját teszi teljessé. Emellett praktikus tippeket kaphatunk arról, hogy az egyes sajtfajtákat honnan lehet beszerezni, és meddig tárolhatók otthoni körülmények között.
 
Lerántják a leplet a férfiak és a nők borkóstolási szokásairól, és végre megtudhatjuk, hogy kerül málna-, ribilzi-, föld- és virágillat a pohárba.
 
A Matias BorBon – Női Borklub a borkulturáltság olyan speciális formáját kínálja a hölgyeknek, amelyet a mindennapjaik során hasznosíthatnak. Az otthoni vendéglátás vagy maguk az ünnepek a bor és gasztronómia harmóniája által még különlegesebbé válhatnak, és férfitársaságban sem kell többé zavarba jönni, ha borról van szó.
 
A kezdeményezés célja az, hogy minél több hölgy számára elérhetővé váljanak ezek az ismeretek, ezért elsőként rögtön öt városban: Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten és Pécsett indulnak borklubok, melyeket az érdeklődésnek megfelelően indítunk, így a jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk az érintett városok Alexandra Könyvesboltjaiban és a www.matias.hu oldalon.

Fotó: profimedia.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend