Szabó Győző és Póka Angéla: zenés beszélgetés és lemezdedikálás

Szabó Győző színész és Póka Angéla énekesnő zenés beszélgetésre várja a közönséget június 9-én, szerdán délután 5 órára a budapesti Alexandra Könyvesházban. A művészek a Tiszta kosz című közös színházi előadásukról és a darab dalaiból készült lemezről nemcsak mesélnek, de dedikálják is az albumot. A program ingyenes.

2010.06.03. 15:06
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Tiszta kosz című színdarab egy harmincas évekbeli, füstös amerikai blues kocsmába repíti a nézőket. Virágzik a bűnözés, a szerencsejáték és a szeszcsempészet, egy megkeseredett világutazó támasztja a bárpultot, és keresi élete szerelmét. A történet a sokat látott, kiábrándult férfi és a szenvedélyes nő téren és időn túli, elsöprő szerelmét mutatja be. Aki már hallotta énekelni Póka Angélát, nagyjából sejtheti, hogy mire számíthat. A fekete hangú magyar énekesnő az amerikai blues, country, dzsessz és gospel dalokat átszűri magán, majd energiából, szeretetből, humorból összegyúrt dallamokat ad vissza, amelyekkel az ujja köré csavarja a férfit és a nézőket….A Tiszta kosz című darabban és az azonos című lemezen a kivételes tehetségű előadóművésztől hallhatjuk például Janis Joplin Mary Jane című dalát vagy éppen a God Bless The Child című csodálatos szerzeményt, amit korábban Aretha Franklin, Billie Holiday, Gladys Knight, Whitney Houston, Shania Twain és a Blood Sweat & Tears is feldolgozott. 
 
Hatalmas meglepetést okozott rajongóinak Szabó Győző. A színészről köztudott, hogy drámában, vígjátékban, mozgásszínházi előadásokban és improvizációban egyaránt otthonosan mozog. A Tiszta kosz című színdarabban és az abból készült lemezen viszont azt is bebizonyította, hogy énekelni is kiválóan tud, és zenei téren is fantasztikus partnere tud lenni Póka Angélának. A Szabó Győző által életre keltett csibész mesél a Rejtő-regényekbe illő kalandjairól, és a színész tolmácsolásában felcsendül Eric Clapton világslágere, a Cocaine vagy éppen az Elvis Presley-féle Trouble is.
 
Póka Angéla és Szabó Győző június 9-én, szerdán délután 5 órától zenés beszélgetésre várja a közönséget az Alexandra Pódiumon. (Alexandra Könyvesház – Budapest, Nyugati tér 7., Panoráma terem, 4. emelet.) A vendégek hallhatnak a Tiszta kosz című színdarabról és lemezről, amit a művészek dedikálnak is. A műsorban ízelítőt is adnak a dalokból kiváló zenésztársaik, Nagy Szabolcs (zongora), Szabó Tamás (szájharmonika) és Szász Ferenc Jr.  (gitár) segítségével.
 
A Tiszta kosz című darabot legközelebb június 12-én, szombaton 20 órától láthatja a fővárosi közönség a Thália Színházban. Az előadásra kedvezményesen lehet jegyet vásárolni a lemezdedikálás után. 
 
További információ: www.alexandra.hu 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend