2010.06.04.@ 15.06

A jövőre emlékezni: a Budapest Tánciskola előadása

Alig ült el a vastaps a Trafóban, a Budapest Tánciskola csapata újra “táncba hívja” közönségét. Csakhogy itt szinte minden másképp lesz, mint ott volt: színházi tér helyett Schaár Erzsébet Utca című installációja és az oda vezető kis kert nyújt otthont az előadásnak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kivételesen nem premiert, hanem a Beszt of POSZT keretében a Pécsi Országos Színházi Fesztivál "ifigéniuszok" program keretében 3 éve bemutatott és csendes – de épp csendességében emlékezetes – sikert arató performanszot láthat a közönség.
Alig fokozható tempójú, sodró dinamikájú tánc helyett, szinte mozdulatlan táncosok.Kemény (gép)zene helyett Farkas Zoltán Batyu és Tóth Ildikó Fecske által megformált belső akusztika és Kovács Ferenc Öcsi által hol hegedűn, hol trombitán animált szabad tér.
A Trafóban széksorokat, de legalább lépcsőfokokat kínáltunk, igaz az előadás végén színpadra léphetett és lépett is a közönség. Ez a színház kiállító térbe komponálja a szobrot, a táncost és a nézőt egyaránt.
 
Egy közös azért akad: a nézők többsége boldogan engedte át magát a katarzis közeli állapotnak. Reméljük, most is így lesz, lesz akinek sikerül: mi azon leszünk!
 
További információ:  tanc.org.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend