2010.06.07.@ 14.06

Csajos regények a hétre

Németország egyik legsikeresebb szerzője, Kerstin Gier könyvét, és Szőllősi Györgyi debütáló művét ajánljuk ezúttal a figyelmedbe.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szőllősi Györgyi Shakti: Szex és titok – Keribredso tudja… (Trivium Kiadó)
 
Szöllősi Györgyi Shakti izgalmas mai nő. Hazánk egyetlen női airbrush, azaz légecset festője, mely technikával motorokat, bukósisakokat és vásznakat is fest, több sikeres kiállítás is van a háta mögött. Közismert alkalmazója és oktatója a Vonzás Törvényének, vagyis a gondolatok teremtő erejével elérhető eredményekről, módszerekről tanít párkapcsolati és önmegvalósítási témakörökben. (A Shakti felvett név, jelentése: kreatív nő.) Egy sikeres női magazin rovatszerkesztője, ahol férfiak és nők kapcsolatáról ír humoros, kissé fanyar stílusban.
 
Ebből a rengeteg élménnyel teli tapasztalatból született meg Györgyi debütáló könyve, a Szex és titok – Keribredso tudja… Az eddigi hazai szinglitörténeteket felülíró regényt megelőzte a híre: a Györgyi weblapjára érkező bejegyzések tanúsága szerint az olvasók már a megjelenés előtt rajongói klubokba tömörültek.
 
Ami nem véletlen! A párkeresés pozitív módszerével találkozhatunk nála, humoros, vagány stílusban előadva – mintha csak a Szex és New York sorozatból lépett volna elő. Két barátnője támogatásától övezve végül is révbe ér: becserkészi a Nagy Ő-t. Nem receptet, hanem reményt ad, azzal az egyértelmű üzenettel, hogy: Neked is sikerülhet!
 
Kerstin Gier: A Keresztanya (Trivium Kiadó)
 
A szerző nem véletlenül Németország és most már a magyar olvasók kedvence. Ezúttal ott folytatódik a történet, ahol az Anyák maffiája befejeződött. A nem kevésbé fordulatos és szellemes cselekményben – akár egy igazi Keresztapa – Constanze-Keresztanya és barátnői intrikus szupermamik, félrelépő férjek és egy gonosz, tartásdíjra éhes párocska ellen veszik fel a küzdelmet. Önzetlenül segítenek a bajba jutottakon s végül, ha nem is feltétlenül törvényes, ám mindenképpen ötletes eszközökkel igazságot szolgáltatnak.
 
Mindeközben rendszeresen értesülünk a Bogárvárosi Mamiklub intrikus, ostoba anyukáinak apró-cseprő gondjairól, kicsinyes hajba kapásaikon továbbra is remekül szórakozunk, és bepillantást kapunk a sznob kertvárosi családok felszínes idillje alatt felbukkanó gondokba, csalódásokba.
 
Németország modern női sikerírója felhőtlen humort, önfeledt szórakozást kínál. Az írónő gondolkodása, humora, problémalátása európaisága révén közel áll hozzánk – a cselekmény akár a szomszédunkban is játszódhatna. Könnyen ismerhetünk saját életünkre, ahol az édes sokszor keserű, a magasztosról kiderül, hogy kicsinyes, az erősről pedig, hogy gyámoltalan és gyenge. Ettől lesz A Keresztanya mélyen emberi és hitelesen mulatságos.
 
 
 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend