2010.06.09.@ 15.06

Ghymes Fesztivál a Szent György-hegyen

Július másodikától negyedikéig a Ghymes együttes egy olyan hagyományteremtő, összművészeti fesztivált valósít meg, amely a jelenkori zenei, színházi és irodalmi élet maradandó alkotásaira épül.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Szarka-testvérek régóta megálmodták ezt a több napos rendezvényt, amelyhez idén a valamikori Pannon-tenger tanúhegyeinek (Szent György-hegy, Badacsony, Szigliget) árnyékában rátalálták a méltó helyszínre is. Az eseménynek otthont adó Tapolca és Hegymagas a belföldi turizmus kedvelt balatoni, badacsony borvidéki célpontjai, így ez a kulturális programsorozat kiváló lehetőség lesz a nyaralók vagy a csak pár napra kiruccanni vágyók számára egyaránt.
 
„A fesztivál az együttes lelke. A Ghymes alkotóközössége több, mint egy zenekar: egy külön világ, amelyben a színház, a zene, az irodalom és a történelem egy élő egységet alkot. Számunkra ez a több napos esemény az a közeg, ahol teljességgel ki tudunk bontakozni, és a közönséghez is közelebb tudunk kerülni. Nem véletlen, hogy az együttes is egy fesztiválon alakult meg anno.“ – kommentálja Szarka Gyula. A világhírű színdarabokat, mesejátékokat, koncerteket, egyéb produkciókat felvonultató rendezvényen természetesen lesz Ghymes koncert is, és Szarka Tamástól ezúttal egy különleges, egész életművét átfogó költői estet is megtekinthetünk.
 
A Ghymes Fesztivál (július 2-3-4.) a legjobb alkalom arra, hogy a nyári kikapcsolódás, borkóstolás és balatoni kirándulás keretében együtt élvezzük és ünnepeljük az egyetemes magyar és európai kultúra időtálló értékeit és sikereit. Az izgalmas programok mellett lesz minden, ami szem-szájnak ingere: kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, Szent György-hegyi borok kóstolója és az elmaradhatatlan Lacikonyhák…
 
Időpont: 2010. július 2-3-4.
Helyszínek: Tapolca – Fő tér, Hegymagas – Szent György Pince

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend