Opera Couture nyárköszöntő ünnepe

Június 28-án az Operaház és a Manier Nyárköszöntő Ünnepet rendez az Operaház tőszomszédságában, a Hajós utcában, mely erre az estére átváltozik igényes összművészeti találkozóhellyé. A rendezvény célja e városrész kreatív energiáinak és azok egymásra hatásának bemutatása nyáriasan könnyed, szórakoztató formában.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az Operaház saját falait átlépő, kulturális közeggé alakul, mintegy kiterjesztve kulturális auráját. Ebben a különleges városi térben az Operaház visszhangként hat a környezetére, és környezete visszahat rá. Az Opera a múltból a jövőbe tekintő, mindezt egyszerre megtestesítő kulturális szimbólum, Budapest kultúrájának image eleme. Az Operaház és a Manier Divatház összefogásának célja, hogy minél többen kedvet kapjanak az operához.

Főszerepben a Manier Divatház

A Manier Divatház tervezője, Németh Anikó csatlakozott a „Szeretem az Operát” kampányhoz, minthogy művészetük, ars poeticájuk több ponton is párhuzamban áll. A tervező előszeretettel alkalmazza történelmi korok szabásvonalait, sziluettjeit, kézműves megoldásait, emellett elkötelezett híve az innovációnak, kísérletezésnek is, és fontos számára a társművészetekkel való együttműködés, az összművészeti szemlélet.

A Manier Prêt-à-porter Showroom 2010 márciusában nyitotta meg kapuit az Operaház tőszomszédságában, a Hajós utcában, ahol a különleges enteriőr és az öltözékek szín-, illetve formavilágának összhangja teremti meg a Manier világát. Az üzletben Németh Anikó által tervezett luxus prêt-à-porter, designer streetwear, alkalmi öltözékek és fűzők kaphatóak, melyek mellé különleges kézműves technológiával készült, egyedi kiegészítőket kínálnak.

Programok

A Nyárköszöntő estet a Manier kortárstánc performance előadása nyitja, melyet a Fringe-díjas Hód Adrienne koreografál. Ezt követően, 18:30-tól tekintheti meg a közönség a Manier Divatház 2010-es nyári kollekciójának bemutatóját. Az idei nyári kollekciót a légies könnyedség, az organikus formák és a természetesség fémjelzi. Anyagválasztásban és kivitelezésben kiemelkedő minőségű öltözékek, a színek és formák dinamizmusa, az anyagok finom mozgását és transzparenciáját a táncosok mozdulatai még érzékelhetőbbé teszik. Az est zenei hangulatáról Tóth Evelin, Ágoston Béla és Mizsei Zoltán gondoskodnak. 19:30-tól a Hajós utcában elhelyezett óriáskivetítőn az Opera Nyárköszöntő Gála élő közvetítése látható.

A részletes program elérhető a www.manier.hu és a Facebook/Manier/Opera Couture oldalakon. Csatlakozz a Facebook/Manier csoporthoz, regisztrálj az oldalon a rendezvényre, és nyerj stílustanácsadást Németh Anikótól, a Manier tervezőjétől! Sorsolás a helyszínen, június 28-án a Manier Showroomban.
 

Címkék: couture nyárköszöntő opera ünnepe

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend