Kulturális és gasztronómiai ünnep az Agárdi Pálinkafőzdében

Július 3-án, szombaton rendezik meg a IV. Cigánymeggy Fesztivált az Agárdi Pálinkafőzdében!

2010.06.29. 15:06
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Az idei Agárdi Cigánymeggy Fesztivál különlegessége a főzőshow: a magyar gasztronómia élet kiváló szakembereiből, méltán népszerű, elismert séfjeiből verbuválódott zsűri tagjai főzőshow-val bűvölik el a látogatókat, és az általuk készített különlegességekből kóstolni is lehet majd. Gianni Annioni (Pommo D’Oro Étterem, Budapest), Bíró Lajos (Bock Bisztro, Budapest), Csapody Balázs (Kistücsök Étterem, Balatonszemes) ételeit kóstolhatjuk meg Agárdon július 3-án.
 
Július első szombatján ismét megrendezzük az évről-évre egyre nagyobb érdeklődéssel kísért Cigánymeggy Fesztivált az Agárdi Pálinkafőzdében! A vendégek amellett, hogy betekintést nyerhetnek a Destillata 2009 nemzetközi pálinkaversenyen az Év Pálinkafőzdéje díjjal jutalmazott Agárdi Pálinkafőzdében a pálinkakészítés rejtelmeibe, próbára tehetik érzékszerveiket a pálinkák kóstolgatása során, és a kemencében sütött finomságok, a szilvamagon grillezett húsok, a szabadtűzön főzött Agárdi pörkölt, a népszerű Agárdi rétesek ízlelése alkalmával is.
 
A rendezvényt a meghívásos szakácsverseny sztárokból álló csapatainak versengése teszi egyedivé. A magyarországi vezető éttermek szakácsai, borászok, és a média képviselői versengenek a szabadtűzön elkészített ételek versenyén. A főzőverseny házigazdája: Bodrogi Gyula színművész.
 
A téma idén: a házinyúl. A házinyúl, ez a méltatlanul elfeledett, Magyarországon kevéssé használt húsféle – szeretnénk ha ismét méltó helyet foglalna el a gasztronómiában, és a magyar háztartások főzési gyakorlatában egyaránt. A szakácsverseny két támogatója a Tetrabbit Kft és a Fűszerház Blog.
 
Látogasson el hozzánk, sokszínű programmal várunk mindenkit! Egész napos népművészeti kirakodóvásár, kézműves és játszóházi foglalkozások várják az érdeklődőket.
 
A kertben délelőtt bemutatót tart az agárdi női rögbi csapat válogatott játékosokkal, és külföldi vendégekkel! Várjuk a magyar krikett válogatottat és a magyar karatésokat, triálosokat is! A kíváncsi gyerekeket és felnőtteket tűzoltóautó várja, a Fejér Megyei Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési osztálya pedig motoros-szimulátort telepít ki hozzánk, amit kipróbálhatnak majd a vállalkozó kedvűek. Lesz solymász bemutató is, hóbaglyokkal, vad madarakkal – különleges program!
 
A színpadon hagyományőrző táncosok Sukoróról, Pákozdról dalkör érkezik, smooth jazz, operett, andalúz flamenco, és cigányzene: a 100 tagú Cigányzenekar művészei közül jönnek el hozzánk négyen a Cigányvarázs produkcióval. Délután népszerű filmzenéket hallgathatunk a Dunakanyar fúvósegyüttes előadásában.
 
Az est fergetes hangulatát a Szőke-Badár duó készíti elő Retro party-jával! A méltán népszerű kettős ezúttal sem fogja kímélni a nevetőizmokat!
 
A színpadi programok sora a Drumsters dobosainak produkciójával, ezt követően Dukai Regina koncertjével folytatódik, végül pedig utcabál a Griz zenekarral!
 
A rendezvényre a belépés ingyenes!
 

Bővebb információ: www.agardi.hu

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend