2010.07.06.@ 14.07

Lakj jól könnyű nyári szendvicsekkel!

Elöntötte a forróság a várost, siess vízpart közelébe! Készíts otthon remek falatkákat, hisz nincs annál nagyszerűbb, mint kiszabadulni az egész évi robot után a zöldbe, elheveredni, és élvezni az általad kreált szendvicseket. A Cosmo.hu ebben ad most finom és gyors tippeket!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

A szendvicsek népszerű, egyszerűen elkészíthető ételek, nem igényelnek túl sok időt, és nem kell a konyhában rostokolnod érte. Sokféle és változatos formában készülhetnek, alapjuk a kenyérféle, mely lehet rozs-, korpa-, toastkenyér, bagettek, tortillák, készen kapható bucik és cipók.  Friss alapanyagokból, hipp-hopp, csodálatos harapnivalókat készíthetsz!
 
Strammer Max
 
Németország közkedvelt házias jellegű snack étele, ami lényegében egy kiadós nyitott szendvics, elkészítése cseppet sem bonyolult művelet.
 
Hozzávalók: 1 szelet barna kenyér, 3 szelet sonka, 1 tojás, 1 teáskanál olívaolaj, vaj, só és bors.
Süsd meg teflonban a tojást tükörtojásként, a kenyeret kend meg vajjal, fedd be a sonkaszeletekkel és tedd rá a tojást. Fűszerezd sóval, borssal, ha akarod, megpiríthatod a kenyeret.
 
Cosmo-tipp: Gazdagításként kerülhet a kenyérre karikára vágott hagyma és paradicsom, a tojásra pedig sajt. Ízletes finomság a nyári hőségben!
 
Kukoricás tortilla
A tortilla tekercs lényege, hogy a puha lapot megtöltöd szendvics hozzávalókkal, feltekered és már kész is van az egzotikus étel! A konyhakész tortillát bárhol megveheted, és elrontani se lehet!
 
Vásárolj 1 doboz kukoricát, majonézt, tejfölt, joghurtot, kápia paprikát, krémsajtot, sonkát, sajtot, kész tortilla-lapokat.
 
A kukoricát öblítsd, majd csepegtess le, és keverd össze 1-1 evőkanál majonézzel, tejföllel, natúr joghurttal. Add hozzá az apróra vágott paprikát, sózd, borsozd ízlésed szerint.
 
A lapot kend meg vékonyan 4 evőkanál krémsajttal, helyezz rá 2-2 szelet sonkát és sajtot, majd minden lapon oszd el egyenletesen a 3 evőkanál kukoricát. Szorosan tekerd fel a tortillát, úgy, hogy először a két szélét kb. 2 cm szélesen hajtsd be, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd csomagold alufóliába. Tálalásig feltétlenül tedd hűtőbe!
 
Cosmo-tipp: Tabasco mártással még elbűvölőbbé teheted az ízeket, vagy megtöltheted csíkokra vágott jégsalátával, guacamole-val is a lapokat.
 
Paradicsomos ciabatta
 
A ciabatta az egyik legkönnyebben tölthető kenyér, ezért is az olaszok kedvence, amit főként borozáshoz vagy antipastoként fogyasztanak.
 
Hozzávalók: 1 ciabatta kenyér, 2 csomag mozzarella sajt, 2 paradicsom, 8 bazsalikomlevél, só, bors, olívaolaj.
 
A mozzarellát csepegtesd le, vagy tedd papírtörlőre és vágd vékony szeletekre, akárcsak a paradicsomokat. A kenyér tetejét vágd le, hogy fedőt kapj. A kenyér belét ujjaiddal óvatosan kapard ki, és ecsettel olajozd meg az így keletkezett bukszát. Rétegezd paradicsomszeletekkel, mozzarellával, bazsalikomlevelekkel, sózd, borsozd, és locsold meg kevés olajjal őket. Amikor bukszád megtelik, tedd rá a levágott kenyeret, majd tekerd be szorosan fóliával az egészet. Rakd hűtőbe és helyezz rá súlyt, hogy lenyomja az egészet.
 
Ha piknikre indulsz, vedd ki előtte a jégszekrényből, és vágd fel a cipót 3 cm-es szeletkékre.
 
Cosmo-tipp: Paradicsom helyett szárított paradicsomot is használhatsz, vagy olívaolaj helyett pestoval, tapenade-val is megkenheted a kenyereket!
 
Kecskesajtos minifalat
 
Hozzávalók: 6 koktélparadicsom, 1 evőkanál olívaolaj, apróra vágott bazsalikom és petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 8 szelet bagett, 15 dkg kecskesajt, őrölt bors, só.
 
Vágd fel a paradicsomokat negyedre, sóval, borssal szórd meg őket, locsolj rá olajat, hintsd meg bazsalikommal és petrezselyemmel, majd alaposan keverd össze. A fokhagymát vágd ketté, dörzsöld be vele a bagettszeleteket. Minden szeletre kenj sajtot, paradicsomkarikákat és bazsalikomleveleket. Fenséges illatú étel!
 
Cosmo-tipp: csíkos termosz, IKEA, ár: 1490.-Ft, szúnyogriasztó mécses, Citronella, ár: 650.-Ft, piknik hűtőtáska, Tchibo, ár: 4490.-Ft.
 
Görög harapnivaló
 
Hozzávalók 6 főre: fél kg paradicsom, 1 kígyóuborka, 2 db lilahagyma, 1 fej jégsaláta, 25 dkg juhsajt, 6 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, fekete bors, só, 1 kávéskanál kakukkfű, 6 db olajbogyó, 6 db pitakenyér.
 
A zöldségeket mosd meg, a paradicsomok szárát vágd ki és 1 centis kockákra aprítsd fel. Az uborkát a paradicsomhoz hasonlóan kockázd. A megtisztított hagymát és a sajtot 1 centis kockákra szeleteld. Az egészet tedd tálba, és az olívaolajjal meg a citrom kifacsart levével locsold meg. Sózd, borsozd, a kakukkfűvel fűszerezd, végül a szeletelt olajbogyót forgasd bele. A salátaleveleket szárítsd le papírtörlőn, majd a pitákat 2-2 levéllel belülről béleld és tedd bele az elkészített görög salátát. Könnyű, nyári eleség!
 
Cosmo-tipp: mintás kekszdoboz, Butlers, ár: 1490.-Ft, fehér cirádás lámpás, Jysk, 2490.-Ft, Coolcan narancssárga hűtőtáska, 480.-Ft, www.hollei.hu.
 
Csirkés szendvics spenóttal
 
Szaladj ki a piacra és vegyél meg hozzá minden alapanyagot frissen! A szendvics elkészítéséhez szükséged lesz 30 dkg csirkemell filére, 15 dkg spenótlevélre, 4 db rozsos zsemlére, 2 kanál majonézre, 2 dl tejfölre, 3 db ecetes uborkára, sóra, borsra és olívaolajra.
 
A csirkemell filét vágd kockára, sóval, borssal fűszerezd, majd forró olajon hirtelen süsd meg. A spenót leveleit tépd darabokra, az ecetes uborkát vágd félbe, majd szeld karikákra.
 
A majonézt keverd el tejföllel, és add hozzá a filét, spenótot és uborkát. A félbe vágott zsemléket töltsd meg az ellenállhatatlan majonézes csirkemell salátával és fogyaszd hidegen!
 
Cosmo-tipp: Örökítsd meg a nyár felejthetetlen pillanatát a Canon PowerShot SX200 digitális fényképezőgépével, ár: 64900.-Ft.
 
Banános toast
 
Hozzávalók: 4 szelet toastkenyér, 1 karikára szelt banán, kevés vaj.
 
Az enyhén megpirított kenyereket vajazd meg vékonyan, majd a banánkarikákat szorosan egymás mellé rakd az egyik kenyérre. A másikat is tedd rá, nyomd össze, hogy ne váljanak szét, majd a szendvicset saroktól-sarokig keresztbe vágd el, hogy két, háromszög formájú szendvicset kapjál. Talán kissé fura párosítás, de próbáld ki a melegben!
 
Cosmo-tipp: Piknikpléd, Kika, ár:1990.-Ft, rozsdamentes termosz, ár: 2048.-Ft, www.reklamajandekok.hu, Abanico legyező, ár: 311.-Ft, www.ittvettem.hu.
 
Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Készíts szuper nyáresti koktélokat!

 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend