2010.07.08.@ 14.07

Így óvd az egészséged!

Az alábbi két kötet segítségedre lehet egészséged védelmében. Értelmezd betegségeidet, és oldd meg a problémákat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hans Wagner: Teljes körű egészség Schüssler-sókkal (Édesvíz Kiadó)
 
Mik azok a Schüssler-sók? Jacob Moleschott holland kutató fedezte fel, hogy az ember csak akkor marad egészséges, ha mindig megfelelő mennyiségben állnak a sejtek rendelkezésére az élethez nélkülözhetetlen ásványi anyagok. Egy oldenburgi orvos, dr. Wilhelm Heinrich Schüssler (1821-1898) erre a felismerésre építve fejlesztette ki nagyszerű terápiáját. Rengeteg vérvizsgálatot végzett, valamint elemezte az elhunytak hamvait, és mindig ugyanazt a 12 ásványi anyagot találta. Ebből arra következtetett, hogy ezek nélkülözhetetlenek (esszenciálisak) az emberi szervezet számára, és hiányuk betegséget okoz. A nyelvtanárból lett orvos rajongott Hahnemann homeopátiás módszeréért, ezért a potenciálást – hígítást – alkalmazva készített a 12 sóból a szervezet, a sejtek számára hasznosítható anyagot, amelyek mindegyike előfordul a szervezetben természetes körülmények között is. "Minden sót annyira kell hígítani, hogy az egészséges sejtek működését ne zavarja, viszont pótolni tudja az esetleges hiányokat."
A kötetből a sók átfogó jellemzésén kívül pontosan megtudjuk, mi a legfontosabb hatásuk, hogyan kell őket használni (melyik tünetre milyen sót alkalmazzunk, milyen adagolásban), mi a különbség a homeopátia és a Schüssler-sók hatása között, miért nem elegendő a táplálékkal felvett ásványi anyag, az emberi szervezetben hol fordulnak elő ezek az anyagok, milyen tünetekben nyilvánulhat meg a hiányuk, hogyan használhatjuk öngyógyításra a sókat és milyen adagolásban, kiknek ajánlott, mit tegyünk akut vagy krónikus esetekben, milyen más természetes módszerekkel kombinálhatjuk a Schüssler-sókat.
 
Ruediger Dahlke: A betegség mint szimbólum (Édesvíz Kiadó)
 
Ruediger Dahlke neve fogalom, nem szorul bemutatásra. Célja, hogy az ember megértse betegsége kialakulásának mélyebb összefüggéseit, ezáltal önnön orvosává váljék. Mély meggyőződéssel, gyakorlati tanácsokon keresztül vezeti olvasóját e szemlélet megértéséhez, melyet egyszerű és könnyen érthető magyarázatokkal támaszt alá.
A mű felépítése páratlan: lexikonszerű szerkesztése lehetővé teszi, hogy az általunk kiválasztott helyen (pl. egy adott betegség vagy egy testtáj szimbolikus jelentésénél) felüssük a könyvet anélkül, hogy végig kellene olvasnunk a többi oldalt. Dahlke tizennyolc év állandó megfigyelői gyakorlata és tapasztalata által most a teljesség igényével vesz sorra mintegy négyszáz betegséget, és annak tünetegyütteseit.

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend