2010.07.13.@ 15.07

Igazi olasz sziget a belváros közepén

Habár mára számtalan, olasz ételeket kínáló étterem közül válogathatunk, igazán jó olasz ízeket ritkán érzünk. A Markó utcai Cantina Pasta Fresca azonban ilyen – letisztult, hangulatos, barátságos és minden falat Olaszországot idézi.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Nyugati tértől néhány lépésnyire találjuk ezt a nem túl hivalkodó, már-már alig észrevehető kis éttermet, amely tavaly novemberben nyitotta meg ajtaját az olasz gasztronómia szerelmesei előtt.
 
A minőségi, Olaszországból érkező alapanyagokon túl gondos odafigyeléssel készülnek az ételek, hála annak a fiatal, lelkes szakácsnak, aki az étterem konyháját vezeti. Itt megkérdezi a vendéget a főszakács az étel elfogyasztása után, hogy ízlett a fogás, mert számít a vendég véleménye.
 
Második alkalommal jártunk az étteremben, ahol ismerősként fogadtak – mert fontos a szívélyes fogadtatás. És bár elsőre is megnyerő volt a hely és ízletesek az ételek, a következő alkalommal sem csalódtunk.
 
Az étlapon eredeti, egyszerű, mégis nagyon finom fogások szerepelnek – nem jellemző a hivalkodás, vagy az ételek túlbonyolítása. Napi menüvel egészítik ki a választékot, amely általában valamilyen leves és egy főétel. Olaszország neves borrégiói is képviseltetik magukat az itallapon, némi itáliai napsütést rejtve a poharakba.
 
Mint ahogy azt az étterem neve is tükrözi, nagy hangsúlyt fektetnek a frissen készült házi tésztákra, amelyeken azt a bizonyos olaszos zamatot érzi az ember.
 
Még a válogatott alapanyagok ellenére sem drága a Cantina Pasta Fresca, így aztán kellemes meglepetés kézhez kapni a számlát a remek vacsora után.
 
Az étterem azonban nem csak ebéd- és vacsoraidőben várja vendégeit, lehetőség van reggelire is, illetve egy jó borral bárki beülhet az elkülönített szivarszobába, vagy egy olasz latte-ra a kávézóba. A környező kerületekbe házhozszállítást is vállalnak.
 
Az étteremről bővebben: www.cantinapastafresca.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend