2010.07.13.@ 14.07

Piknik francia módra – 5 mennyei recept

Zöld rét, napsugár és az evés élvezete, tisztelete. Komótosan, amúgy franciás stílusban, megadva ennek az étkezésnek is a módját. Szedjük hát gyorsan elő a piknikkosarat, és irány a friss levegő.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Franciaországban nagy hagyományai vannak a piknikezésnek (nem véletlenül francia eredetű a szó is; a falat és a felvenni szó összevonásából), már tavasszal megjelennek az áruházak polcain a különböző mintázatú hűtőtáskák, összecsukható székek, kisasztalok, kosarak, díszes szalvéták, a dizájnos műanyag étkészlet és poharak. Azután irány a rét vagy egy park, amelyet nemcsak a családi hétvégeken szállnak meg a piknikezők, hanem sokszor az ebédidejüket is ilyen hangulatos helyen töltik el a párok, baráti társaságok. Miért ne követhetnénk hát őket mi is?

Kell hozzá egy park (például Normafa, Jánoshegy, Margitsziget, Népliget), tó, folyó vagy bányató part menti mezsgyéje (Velencei-tó, Omszki-tó), turistaútvonalak. Célszerű egy téglalap alakú, zárható fedelű piknikkosarat is beszerezni – már csak a hangulat miatt is, de ha nincs, jöhet az öblös fonott kosár. Legyen még az útibatyuban hűtőtáska, pokróc és az idő izgalmas eltöltésére valamilyen társasjáték, labda vagy kártya. Az ételről mi gondoskodunk!

A piknikkosár tartalma:

• karamellizált hagymás tortácskák,
• mézes-szezámmagos sült csirkemell,
• mentás burgonyasaláta sonkával,
• almás préselt zöldsaláta dióval,
• sárgabarackos teasütemény.

Katt ide a cikk folytatásához!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend