2010.07.20.@ 15.07

Kortárs butoh tánc bemutató augusztus 5-én!

A batarita társulat Évszakok című kortás butoh táncsorozatának legújabb bemutatóját tekintheted meg augusztus 5-én, a Nemzeti Múzeum kertjében.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A „NYÁR” a négy részből álló „Évszakok” című tér-specifikus előadássorozat második része. A témaválasztásban és a koncepció létrehozásában az a gondolat motiválta az alkotókat, hogy rámutassanak a természethez való viszony, mint ősi kapcsolat szükségességére. A darabok inspirációt adnak a természethez való kötődésünk újbóli feltárására, újjáélesztésére, az elveszett egyensúly helyreállítására a tánc, szintén ősi nyelvén. 
 
Az előadássorozat bemutatói vidéken egy-egy különleges, vagy spirituális helyszínhez kapcsolódnak a természetben, Budapest belvárosában pedig, előadásra nem használt szabadtéri helyszíneken lesznek láthatóak, hogy a tánccal kapcsolatban nem álló városlakók is találkozzanak ezzel a műfajjal. Ezt követően szeptemberben Koreában, októberben Japánban kerül bemutatásra a darab.
 
Batarita koreográfus, táncos, rendező. Az ösztöntánc művésze, aki minden külsőséget lenyúzva a testéről fejezi ki érzelmeit, keresi az igazságot. Művészete fájdalmas és testi. Táncelőadásai – Magyarországon egyedi módon – szorosan kapcsolódnak az ázsiai kultúrához, ezen belül főleg a butoh tánchoz.
 
Workshopokat tartott Szingapúrban, Romániában, Bulgáriában, Thaiföldön és Magyarországon. 2006 – 2007-ben a Dance Centre School of Performing Arts tanára volt Bangkokban, Thaiföldön. 2003-tól a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára Magán énekes és Opera szakon, ahol az általa kidolgozott „Színpadi mozgás” tárgyat oktatja. A 2009/2010-es évadban rendezőként debütált a Magyar Állami Operaházban, ahol a Britten: A kis kéményseprő, Donizetti: Rita és Cimaroza: Karmester című operákat rendezte.
 
Az előadásra a Nemzeti Múzeum belépője érvényes.
 
batarita társulat: NYÁR /  BEMUTATÓ
2010. augusztus 5. 19h
MAGYAR NEMZETI MÚZEUM, Budapest
 
A társulat „Évszakok” című térspecifikus előadássorozatának 2. része
 
Koreográfia, tánc, dìszlet: Batarita
Zene: Kerek István
Jelmez: Hornyák István
 
Fotó: Pettendi Szabó Péter
Produkciós asszisztens: Pintér Gábor
Asszisztens: Timár Dorka
 
További előadások:
                                                                                                                                                                    
2010. augusztus 7. 10h, Hunyadi tér, Budapest
2010. augusztus 7. 18h,    Jókai tér, Budapest
2010. augusztus 14. 10h és 16h, Őriszentpéter
2010. szeptember10. Korea, Hooyong
2010. október 8., Japán, Tokió

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend