2010.07.21.@ 15.07

Turbo és Napokon a ZP-ben!

A hazai és külföldi nyári fesztiválokon hatalmas sikerrel végigszántó Turbo pénteken a Zöld Pardon színpadát veszi birtokba. Ez alkalommal sem lesz sem több, sem kevesebb, óriási lendület és energia az, amire számíthat, aki eljön.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Vendégük az ördögien izgalmas Napokon zenekar. Ratkóczi Huba és bandája a június elején megjelent ’Are you happy’ albumukkal melegítik be a ZP közönségét.
Korai érkezés, strandpapucs és rozéfröccs ajánlott!
 
2010. július 23. Kezdés: 19:00
 
További információ: www.zp.hu
 
A Turbo 2005-ben született, a 4 alapító tag közös rock and roll iránti szereleméből. A zenekar stílusa leginkább a modern rock – art rock kategóriába tartozik, grunge, progresszív és garage jegyekkel. 2006 elejétől folyamatos koncertezés kezdődött, 2007 tavaszára készült el az első EP “Boarman sessions”-re keresztelve, Thomas Geiger német producer irányításával.
2007 nyarán csatlakozott Ruthner “Jero” Gábor basszusgitáron, akinek bombabiztos groove-ja és intenzív színpadi show-ja tovább erősítette a Turbo energiát. 2008 elején a dobok mögött történt változás, Delov Jávorral kiegészülve a koncertezés mellett töretlenül, nagy lendülettel folytatódtak a rég várt első nagylemez előkészítési próbái.
 
A zenekar végleges felállása így a következő:
Tanka Balázs – ének
Vigh Dávid – gitár
Dure – Hammond/Fender Rhodes + ének
Jero – basszusgitár
Delov Jávor – dob
 
Az EP-n található One More Time című dalra március elejére elkészült a zenekar első videoklipje, amit a közvélemény és a magyar MTV igen pozitívan fogadott, több hétig előkelő helyen szerepelt a Top Selection listáján, illetve a zenetévé Rock Chart-ján szintén felkerült ez első 5 helyezett közé. A kliphez készült dalt az MR2 Petőfi Rádió is programra tűzte.
A Turbo 2009 januárjában egyedüliként képviselte Magyarországot a hollandiai EuroSonic Fesztiválon, februárban a Subscribe 10 éves szülinapi koncertjén felléptek a PECSA-ban, márciusban pedig a 15 év után újra koncertet adó Bedlam vendégei voltak a Diesel Clubban.
A zenekar 2008. második felében rögzítette első nagylemezének anyagát, amely 2009. február 27-én jelent meg a MamaZone gondozásában.
 
A 2009-es Sziget Fesztiválon az önálló Turbo koncert mellett a zenekar részt vett a ’Zene a rasszizmus ellen’ elnevezésű koncertsorozaton, valamint az eseményére érkező angol Love Music Hate Racism allstars csapat is a Turbot kérte fel vendégzenésznek a hazai zenekarok közül. Az egész éves koncertezés és a fesztiválok mellett az év végére elkészült – a Heavyweight Promises c. dalhoz – a Turbo második videója. Ez év februárjában a Fonogram 2010 Díjátadó Gálán osztatlan sikert arató fellépésük mellett „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában elnyert díjjal is gazdagabb lett a zenekar. Jelenleg a 2010-es tavaszi-nyári turné, illetve az őszre várható második nagylemez előkészületei folynak. 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend