2010.07.29.@ 14.07

Gyors és egyszerű vendégváró receptek

Az utolsó pillanatban kiderült, hogy a barátnőd szülinapját mégiscsak nálad ünneplitek, vagy egyszerűen csak átugrana pár rég nem látott évfolyamtársad, hogy koccintsatok egyet. Azonban köztudott, hogy nem vagy konyhatündér, mégis cikinek éreznéd pár zacskó chipsszel megvendégelni a látogatókat? Íme 5 pofonegyszerű recept, amivel garantáltan mindenkit el fogsz bűvölni!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tonhalas tojás

Hozzávalók:

• 6 tojás
• 1 konzerv olajos tonhal
• 3 kanál majonéz
• 2 kanál kapribogyó
• 4 szelet olajos szardella
• Petrezselyemlevél, bors
• Ízlés szerint: kaviár

Megfőzzük a tojást. A halakról lecsöpögtetjük az olajat, majd villával összetörjük. A kapribogyót fokhagymatörővel átpasszírozzuk, majd az egészet összedolgozzuk a majonézzel, borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. Amikor a tojások megfőttek, hosszában kétfelé vágjuk, és a sárgáját is hozzádolgozzuk. Az így kapott krémet a fél tojásokba töltjük, díszítésnek kaviárt rakhatunk a tetejére.

Padlizsánkrém joghurttal

Hozzávalók:

• 2 db közepes padlizsán
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 pohár joghurt
• 2-3 gerezd fokhagyma
• Só, bors, pirospaprika

A megtisztított padlizsánt tepsibe rakjuk, majd sütpőben addig sütjük, míg az össze nem esik. Ezután hagyjuk kihűlni, így könnyebb meghámozni. Ha kihűlt, fokhagymával összeturmixoljuk, hozzáadjuk a sót a borsot, a joghurtot, illetve az olívaolajat. Pirítóson tálalhatjuk, díszítésnek (és hogy legyen egy kis színe) pirospaprikát rakhatunk rá.

Juhsajtos paprikasaláta

Hozzávalók:

• 1-1 zöld és piros színű paprika
• 2 gerezd fokhagyma
• 3 kávéskanál olívaolaj
• 5-10 dkg juhsajt
• Só, bors, petrezselyem, bazsalikom

A paprikát előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a héja hólyagos lesz, és kicsit megbarnul. Miután kivettük, egy tálba tesszük, és lefedve 10 percig állni hagyjuk, így könnyebb lesz a héját levenni. Ezután vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, majd az apróra vágott fokhagymát a tálban megmaradt paprikalében pároljuk egy kicsit. A paprikacsíkokat eközben egy tálalón terítsük szét, majd a fokhagymás lével öntsük le. A tetejére kerüljön petrezselyem, bazsalikom, végül a kockákra vágott juhsajt.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Szuper garnélás receptek extra tippekkel

A szezon diétás gyümölcse: a görögdinnye

Címkék: egyszerű gyors receptek vendégváró

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend