2010.07.30.@ 15.07

Szerelmes üzenetek a testen

Szeretnél valódi szerelmes üzeneteket olvasni az ékszereiden? Akkor látogass el a FISE Galériába, ahol igazán különleges kiegészítőket fedezhetsz fel!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Saját kultúránk mindannyiunk számára érték. Ápolni és megőrizni szeretnénk, de a hétköznapi realitástól sokszor messzire kerül egy régi népdal, egy vers, egy epigramma. Ha a szöveg megjelenik olyan tárgyakon, amit ékként viselünk, kitüntetjük magát a szöveget is, ugyanakkor az bekerül a hétköznapokba, eljuthat nemcsak viselőjéhez, hanem a viselő környezetéhez, hiszen mások számára is látható, olvasható.

Gera Noémi fontos feladatának tartja a magyar kultúra továbbítását és olyan tárgyak alkotását, amelyekben megvalósul a magyar költészet értékeinek maivá tétele, játékos, máskor lírai, finom társításokkal, új anyagokkal, anyagkapcsolatokkal, technológiákkal megvalósítva a szöveg és a tárgy szerves egységét. Ékszereiben a nőies extravagancia a domináns, törekszik az egyedi, meghökkentő, szellemi tartalommal átitatott ékszerek tervezésére. Az ismétlődés, a ritmus, a légiesség, a színek, a mozgás, az egyensúly izgatja.

Szöveges ékszerei a magyar mű- és népköltészet formatárából vett idézetekkel alkotnak sajátos, új megközelítésű ékszereket. A tárgyakon megjelennek közmondások és szólások, találósok, nyelvjátékok, hangutánzók, mondókák, ráolvasások, népdalok, versek, versrészletek.

A szűkebb téma a szerelem, örök aktualitásával. Ezen belül három nagy csoportot alakított ki, aminek tengelye mentén épül fel a kiállítás, és az ékszerek tematikája is ehhez igazodik:

1. A szerelem gyötrelem
2. A szív meggyógyítása
3. Beteljesülés

Ékszerei személyes tárgyak, érzelmek kifejezései, ahol a szövegek, mint üzenetek jelenhetnek meg a tárgyakon, magunkon viselhetjük, azonosulhatunk velük.

A szöveg matérián való megjelenése és ennek technológiai megoldásai rengeteg lehetőséget rejtenek, a papíron kívül a fólia, a textil, a műanyag, a szilikon, a szitaanyag, a gyurma, a tükör (üveg), a fa, a fém is alkalmas szöveghordozó, szokatlan anyagtársításuk pedig egyedi, új gondolatot és tárgyat eredményez.

A kiállítás időpontja: 2010. augusztus 21-ig, keddtől-péntekig 12-18, szombaton 10-14 óra között

Helyszín: FISE Galéria (Budapest, Kálmán Imre utca 16.)

Bővebb infó: www.fise.hu

Címkék: szerelmes testen üzenetek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend