2010.08.02.@ 15.08

Irányítsd a zenét – Superhero a ZP-ben!

Magyarországon egyedülálló kezdeményezés vette kezdetét 2010 tavaszán a Coca-Cola és a UNIVERSAL MUSIC kooperációjának köszönhetően. Egy online verbuválódott virtuális közösség hozhatott létre egy teljesen új zenekart és a közösség tagjai dönthettek és dönthetnek a mai napig minden, a zenekar életét érintő és befolyásoló fontos kérdésben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kólás kupakokban található kódszámokkal lehet regisztrálni a zenekar honlapján, és a kódszámok különböző pontértékeivel szavazati jogot kapnak a virtuális zenekari menedzsment közösség tagjai.

A közösség válogatta ki a zenészjelöltek videói alapján azt is, hogy kik legyenek a bandatagok. Így lett a zenekar dobosa az épphogy csak nagykorúvá vált Gál Andris, a basszusgitáros Szász Csabi – akinél a visszafogott jazzista külső csak egy szende álarc –, a rock gitározás fenegyereke, Rátkai Marci nyerte el a terpeszállásos gitáros főhős szerepét, az énekmikrofon mögé pedig a cseppet sem mélynövésű, ám annál ércesebb hangú Nagy ’Bozont’ Kristóf került. A közönség szavazatai alapján így alakult meg a Superhero banda, ahol a nevet is természetesen a közönség választotta.

A névadó ceremóniát a Neo FM két népszerű műsorvezetője, a Winkler-Bazsó páros vezényelte. A hallgatók javaslatai alapján rengeteg bandanév-ötlet került fel az oldalra, amiből a Superhero lett a befutó. Ez a srácokat annyira megihlette, hogy egy csodaszép nyári napon szuperhős gúnyájukat magukra öltve megmentő körútra induljanak.

Azóta is gőzerővel dolgoznak azon, hogy a 21 különféle stílusú dal közül a 10 legtöbb szavazatot kapottat alaposan betanulják és stúdióban rögzítsék. Profi zenei rendezőkkel, producerekkel és szövegírókkal dolgoznak azon, hogy elkészíthessék első nagylemezüket, amit a közönség, vagyis a virtuális zenekari menedzsment tagjai augusztus 13-án a Coke színpadon hallhatnak majd élőben.

Addig is egy csomó mindenről dönteni kell! Mely dalból forogjon az első klip, és annak mi legyen a története, hogy nézzen ki a zenekar logója, milyen legyen a CD borító stb.

Nézd meg a Superhero zenekart a Zöld Pardonban augusztus 4-én, és szólj bele te is a zenei életbe!

Időpont: 2010. augusztus 4., 19.00

Helyszín: Zöld Pardon (1117 Goldmann György tér, Déli oldal)

Bővebb infó: www.zp.hu, illetve a Superhero Facebook oldala
 

Címkék: irányítsd superhero zenét zp-ben!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend