2010.08.03.@ 14.08

Hol hűsöljünk a nyáron? – Budapesti teraszok

Nem csak a légkondi hiánya a hőségben, hanem a nyári esték varázsa is kimoccanásra késztet bennünket, akár bringával, akár gyalogosan a városban, vagy a vízpartokon. Most három olyan budapesti vendéglátóegységet mutatunk be, ahol kellemes estét tölthetünk barátainkkal, rendezett teraszokon, elérhető árakon.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Belváros, Kopaszi gát, Római part. Helyszínek, melyek a nyári Budapest meghatározó pontjai.  A belvárosi teraszokat az elegancia jellemzi, különleges enteriőr kialakítására törekednek,  a Duna-parti vendéglátó egységek pedig a zöldövezetbe simulva szintén ennek megfelelő jelleget öltenek.

Vakvarjú (www.vakvarju.com)
 
A mókás név profizmussal párosul a nem olyan rég nyílt étteremben, a Kopaszi gáton. A XI. és a VI. kerület után a tulajdonosok a gyönyörűen kialakított vízparti helyet célozták meg. A Kopaszi gáton nem csak a családosok játszanak és sétálgatnak, hanem a fiatalok is szívesen üldögélnek a meleg nyári estéken. Ez az a hely, ahol láthatjuk a „Fűre lépni szabad” táblát, a tiltás itt nem létező fogalom, az ápolt gyepen kedvünkre gyalogolhatunk.
 
A Vakvarjú berendezésében tökéletes beach hangulatot áraszt, érdekessége, hogy csak terasszal rendelkezik, a benti térben munkafolyamatok zajlanak. Kényelmes bútorzat, kedves személyzet várja a betérőket, a friss napi ajánlatok pedig könnyed nyári ebédet, vacsorát ígérnek. Az árak barátiak, ahogy a hangulat is, a feltálalt adagok bőségesek, azonban finomak, nem érvényesül a „kevesebb több lenne elve”. A házi limonádék ízesítettek, a sört nagyobb társaságok saját maguk csapolhatják az asztaluknál, egyszóval minden ideális. Kivéve egy dolog, egyelőre csak a készpénzes fizetés megoldott, így cash kötelező!
 
Budakalász gyöngyszeme (www.schieszl.hu)
 
A sváb származású Schieszl család vendéglője, származása ellenére egy cseppnyi olasz hangulatot áraszt. Ez az a hely, amiért megéri felülni a hévre, ha nem szeretnénk kocsival jönni, a budakalászi megállótól csupán néhány perc séta után már meg is érkezünk a vendéglőbe. És hogy miért Olaszország? Zöldnövényekkel futtatott, hűs, árnyékos terasz, fa kerti bútorok, pimaszul jóképű és fiatal felszolgáló fiúk várnak bennünket. Minden visszajáró vendéget baráti üdvözlettel és kedves szóval, viccel, mosollyal fogadnak.
 
Nyári frissítésként házi meggylé az ajánlat, amit békebeli szódáspalackban felszolgált szódával, vagy önmagában is fogyaszthatunk. Az étlapon üdítő, nyári, szezonális ételeket találunk, a húsok a legmodernebb technológiai eljárással készülnek, mindemellett megtartva jellegét. Ne hagyjuk ki a szilvás pitét, mely frissen készül, megéri a 15-20 perc várakozást!
 
Római parti halsütők
 
Akár biciklivel a városból, akár tömegközlekedéssel jól megközelíthető a Római part. Kellemes sport után a Margitszigeten, vagy csak egy esti hétvégi, de akár hétköznapi program keretében is az egyik legjobb program a nyári melegben a rómain hűsölni. A szúnyogriasztóra nincs nagy szükség, ugyanis rejtélyes módon sokkal kevesebb a szúnyog a teraszokon, mint bárhol máshol.
 
A retro feeling megvan, de pont azért is imádjunk annyira a büfék hangulatát, és a sehol sem olyan ízletes „integetős” hal, sörrel, fröccsel, pálinkával, üdítővel, na meg persze kovászos uborkával kihagyhatatlan. Az „integetős hal” neve onnan ered, hogy ha étkezés után, vagy közben hozzányúlunk szalvétánkhoz, úgy fog ragadni, hogy akár integetni is lehet vele, akkor is az ujjunkra tapad az olajtól. Az árak itt is folyamatosan emelkednek, két fő részére egy halas, uborkás, egyitalos vacsora kb. ötezer forintba kerül.
 
Fotó: Vakvarjú 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend