2010.08.10.@ 10.08

Programok a Szigeten, amiken mi tuti ott leszünk!

Szerdától újra dübörög a Sziget! Ahogy azt megszokhattuk, most is volt két bevezető nap, egyiken a Kispál és a borz búcsúkoncertjét tekinthette meg a nagyérdemű, a másikon a reggae szerelmesei örülhetnek. Minket sem kellett félteni: hétfőn este 7 körül beálltunk a sorba, és a hatalmas tömeg, és másfél óra várakozás után bevetettük magunkat a fesztivál forgatagába.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem tudjuk, hogy minden nap ilyen dömpingre számítanak-e a szervezők, egy biztos: ha ki akarsz érni az esti koncertek egyikére, akkor nem szabad csak egy órát ráhagynod, mert úgy nagy eséllyel lecsúszol az első számokról. Velünk is ez történt, ám amikor már bent voltunk, az ismerős helyszínek, és a tavaly látott Szigetes-haverok kárpótoltak mindenért. Vannak újdonságok, ahogy azt már megszokhattuk évről-évre, ám nagy változásokat elsőre nem láttunk. Annak, aki csak kiugrana körbenézni, talán segítség lehet a percalapú jegyvásárlás, amit mobilról bonyolíthat, aminek maximális díja 13500 Ft. Ha szeretnéd a kinti telefonköltséged csökkenteni, akkor benevezhetsz egy Szigetfonera, amit kötelezően fel kell töltened 2 vagy 4 ezer forinttal, ám utána már kedvezményesen telefonálhatsz. És ami még beválhat: mostantól egy kártya segítségével fizetheted a fogyasztásod, így nem kell a készpénzzel vacakolni. És akkor lássuk, mit érdemes az öt nap alatt megnézni… természetesen a teljesség igénye nélkül!

Indíts a Világzenei Nagyszínpadon!
 
Ha szerdán sikerült már kora délután kijutnod a Szigetre, és minden új helyet, és szolgáltatást felmértél, akkor irány a Világzenei Nagyszínpad, ahol 18.15-től a Csík Zenekarral találkozhatsz. Nagy valószínűséggel már senkinek nem kell őket bemutatni, ha pedig attól tartanál, hogy túl lagymatag lesz a felvidéki, békési és erdélyi muzsikákat elegyítő együttes előadása, akkor jobb, ha tudod: mostanra a hazai rockzenei közönséget is sikerült meghódítaniuk zenéjükkel, tehát ücsörgésre biztosan nem lesz lehetőséged ezen a koncerten.
 
Péterfy Borit már senkinek nem kell bemutatni, ugye?
 
Mi itt a Cosmo.hu-n is megszólaltattuk már az énekesnőt. Aki esetleg a zenéjét még nem ismerné, annak csütörtökre csak azt tudjuk ajánlani, hogy keresse fel az MR2 Színpadot, itt ugyanis Péterfy Bori & Love Band koncertezik 21.30-tól. A sokoldalú színésznő így mutatta be zenei világukat nekünk: „Az Amorf Ördögök utolsó felállása nagyjából az volt, mint a Love Band-é, de annak a zenei világa teljesen más. Ha nagy színpadon játszunk, akkor keményíteni lehet és kell is. Én is elkezdtem sokkal jobban élvezni ezt, de megmaradt a pszichedelikus, sanzonos vonal is.”
 
Ha más kultúra érdekel…
 
Amikor elég volt már a hangos zenéből, és az önfeledt tombolásból, akkor mindig megéri a Szigeten beiktatni egy színházi darabot a Színház- és Táncsátorban. Menj el péntek este 23 órakor a Természetes Vészek Kollektíva: Bőr Hártya 2.0, rendhagyó absztrakt divatszínházba. „A Trafóban bemutatott BŐR-HÁRTYA egy divatbemutató sémájára épül, melyben a fellépők Szűcs Edit „kosztümfikcióit” mutatják be. Az alapszituációhoz adott rétegek – a tánc, a zene, a színpadi látvány és a versek szövege – azonban szétfeszítik a divatbemutató kereteit.” A Szigeten tekints kicsit másként a divatra.
 
Szombati ejtőzés
 
Ha érzel magadban erőt, akkor szombaton délután már vedd be a Szigetet és ne hagyj ki két programot: az egyiket a Nagyszínpad mellett a European Meeting Point helyszínén találod, ahol egy élő társasjáték részese lehetsz. Te magad leszel a bábu, és városról városra repülve kell bejárnod Európát, egyre több bőröndöt cipelve, és persze feladatokat megoldva. Akinek sikerül mindent teljesíteni, az kibonthatja a bőröndjét, ami akár még egy repülőjegyet is tartalmazhat. A másik remek délutáni kikapcsolódás egy kis shoppingolás: mini-Wamp a Szigeten. Bizony, kedvenc design-vásárunk kiköltözik, így ha nem jutottál el eddig, vagy éppen a kedvenc időtöltésed a vasárnapi Művész Piacon való bogarászás, akkor keresd a térképen az 58-as számot!
 
Vasárnap már minden jöhet!
 
Egyértelműen a Nagyszínpadon fellépő sztár-zenekaré, a Muse-é a vasárnap, vagyis a záróeste. Előtte azonban még van látnivaló, főleg, ha nem jutottál ki a 0. napra, amikor a reggae-t ünnepelte a Sziget: látogass el a Reggae Színpad és Világfaluba, és itt egész nap kézműves programokon vehetsz részt, akár hennafestést is tanulhatsz, vagy a gyöngyfűzés rejtelmeibe avatnak be. De emellett részt vehetsz tradicionális thai masszázson, vagy éppen az Afro Bárban szürcsölgethetsz finom koktélokat. Természetesen itt sem maradsz zene nélkül: 23 órától, vagyis a Muse után, egész éjjel DJ GQ keveri a muzsikát.  

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend