2010.08.11.@ 15.08

Sose halunk meg – országjáró turné

A Sose halunk meg című musical országjáró turnéra indul: Koltai Róbert egykori filmsikerének zenés változatát először szeptember 4-én játsszák a fővárosi Kincsem Parkban, ezt egy 16 állomásos vidéki előadássorozat követi.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Budapesten, Veszprémen, Pécsen és Szombathelyen kívül a szegedi, a soproni, a győri, a kaposvári, a miskolci és a dabasi sportcsarnokban adják elő Dés László, Nemes István, Koltai Róbert és Nógrádi Gábor darabját. Koltai Róbert mellett Hernádi Judit, Lukáts Andor, Esztergályos Cecilia, Vándor Éva, Pikali Gerda, Debreczeny Csaba, Spindler Béla, Egri Márta, Kertész Péter és még sokan mások lépnek a színpadra. A közel húsz évvel ezelőtti film- és zenei siker után a szerzőkön kívül olyan alkotók, művészek segítik színpadra a zenés változatot, mint Rácz László (producer), Szőke István (művészeti tanácsadó), Húros Annamária (díszlet és jelmez), Kerényi József (díszlet), Seres Attila (koreográfus) és Vona Károly (színpad- és fénytechnika).
Nagy utazás! Azt mondtad, hogy ez az élet. Van olyan tévénéző vagy rádióhallgató Magyarországon, aki ezt a dalt nem ismerné? Egy nemzedék mozi-élményének musical-változata nagy utazásra készül ezen az őszön, Koltai Róbert rendezésében. Gyuszi bácsi és Imike történetének zenés változata a színházak után most szenzációs szereplőgárdával országjárásra indul. Sportcsarnokokban, arénákban csendülnek fel majd Dés László dalai, és megaláztatások, kudarcok után ismét győz Gyuszi bácsi. És vele győzünk mindannyian.

Ugye tudtad, így nem érhet véget, csak hosszú volt ez az ősz….

Legyen úgy, legyen úgy – énekli Gyuszi bácsi, és vele a többi megalázott és megszomorított hatvanas évekbeli kisember az őszi turnén mintegy 50.000 nézőnek. Koltai Róbert mellett olyan színészek vállalkoztak e színházi társasutazásra, mint Hernádi Judit, Lukáts Andor, Esztergályos Cecília, Vándor Éva, Pikali Gerda, Debreczeny Csaba, Spindler Béla, Egri Márta, Kertész Péter és sokan mások a hazai színházi élet élvonalából. Imi szerepében, a kiemelkedően tehetséges negyedéves színművészetis, Tasnádi Bence tűnik fel. A turné 2010. szeptember 4-én stílszerűen a budapesti Kincsem Parkból rajtol, és október 10-én, 16 előadás után ér célba.
 
Budapesten kívül számos városban, többek között Tatán, Szegeden, Pécsett, Sopronban, Szombathelyen, Veszprémben, Győrben, Miskolcon, Kaposváron és Dabason találkozhat majd a közönség az előadással.

Nagy lesz az út / De mi ugye mégse várunk. / A vonatunk / Neki lódul, újra száguld…

Hogy mi a siker titka? A remény dala? Vagy a történet üzenete? Az, hogy törjön ránk bármi vész, pusztító horda, hamis cézárhad, vagy belső békétlenség, mi sose halunk meg?

Elindulunk, elindulunk / Az éjbe megy a vonatunk. / Egy utazás az életünk. / Azt mondtad, hát megint megyünk…

Tervezett előadások:

 
2010. Szeptember 04. Szombat, 20:30 (Kincsem Park)
2010. Szeptember 10. Péntek, 19:00 (Szegedi Sportcsarnok)
2010. Szeptember 11. Szombat, 19:00 (Pécsi Városi Sportcsarnok)
2010. Szeptember 17. Péntek, 19:00 (Soproni MKB Aréna)
2010. Szeptember 18. Szombat, 19:00 (Szombathely Savaria)
2010. Szeptember 19. Vasárnap, 19:00 (Veszprémi Aréna)
2010. Szeptember 24. Péntek, 19:00 (Győri Sportcsarnok)
2010. Október 01. Péntek, 19:00 (Miskolci Városi Szabadidőközpont)
2010. Október 02. Szombat, 19:00 (Kaposvári Városi Körcsarnok)
2010. Október 09. Szombat, 19:00 (Dabasi Diego Sportcsarnok)

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend