2010.08.16.@ 15.08

Sejtcserés támadás a mozikban!

Augusztus 19-től a hazai mozikban te is megnézheted Jason Bateman és Jennifer Aniston legújabb filmjét, a Sejtcserés támadást!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Jennifer Aniston és Jason Bateman a Sejtcserés támadás főszereplői, amely egy nem szokványos vígjáték Kassieről, egy okos, vidám, szingli lányról, aki a kissé idegbajos legjobb barátja, Wally határozott ellenvetésének eleget nem téve végképp úgy dönt, itt az ideje egy babának, még akkor is, ha ezt saját magának kell is megoldania… egy sármos „önkéntes” spermadonor apró kis segítségével (Patrik Wilson). A jóbarát Wally nem tudja, Kassie babaterve nem egészen úgy alakult, ahogy tervezte, de rendben révbeért. Aztán eltelik hét év, és mindenre fény derül, amikor is Kassie és csemetéje visszaköltözik New York-ba, és Wally végre megismerkedik Kassie koraérett– furcsa módon szintén némileg ideggyenge – kisfiával. Felhőtlen szórakozás A család kicsi kincse és a Juno alkotóitól.

Szereplők: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Patrick Wilson, Jeff Goldblum, Juliette Lewis és Thomas Robinson      
Rendezők: Will Speck és Josh Gordon
Írta: Jeffrey Eugenides a Baster című rövid történet alapján
 
A sejtcserés támadás a Baster című novella alapján készült, melyet a Pulitzer-díjas író, Jeffrey Eugenides írt, a nagysikerű The Virgin Suicides (Öngyilkos szüzek) és a Middlesex szerzője. A történet először a The New Yorker magazinban jelent meg, és hívta fel Allan Loeb forgatókönyvíró figyelmét, aki később végül meg is írta a film forgatókönyvét.
 
A film producerei Albert Berger és Ron Yerxa, nevükhöz az elmúlt évekből olyan sokszínű, népszerű és egyben a filmkritikusok által is igen nagyra becsült filmek kötődnek, mint az Apró titkok, a Hideghegy, a Szavak és érzések vagy A család kicsi kincse. A legtöbb esetben ezek a filmek a vígjáték adta kereteken belül az Amerika szerte előforduló, különböző szociális problémákkal foglalkoznak. „Ennek a projektnek különleges, egyedi indítója volt, és úgy tűnik rengeteg igazi értéket képes felszínre hozni.” – mondta Yerxa.
 
„Úgy gondolom, ezt a filmet, és különösen Kassie-t nagyon szeretni fogják a nézők, hiszen közel áll hozzájuk az ő karaktere. Klasszikus dilemmával küzd, amivel rengeteg nő szembesül napjainkban. A karrierje nagyon fontos számára, nagyon jól képzett, okos. Számos párkapcsolata volt, de egyik sem végződött úgy, ahogy szerette volna. Minden vágya egy gyerek, és igyekszik megtalálni az arany középutat a babavállalás és a karrierje között. Az, ahogy végül egyedül belevág a gyerekvállalásba, férfi-férj nélkül, tényleg egy olyan dolog, amivel egyre többen foglalkoznak s egyre többen el is fogadnak.” – magyarázta Albert Berger producer.
 
A filmkészítők mindannyian egyetértettek abban, hogy ki játssza Kassie szerepét, soha nem volt kérdés számukra, hogy a tökéletes választás Jennifer Aniston (Nem kellesz eléggé, Azt beszélik). „Mindig is Jennifer Aniston-ra gondoltunk, ő tűnt a legjobb választásnak erre a szerepre, hiszen olyan kiváló munkát végzett már számos vígjátékban. Pont ott tartott a karrierjében és az életében is egyaránt, hogy ezt a bizonyos szerepet eljátszhassa.” – magyarázta Berger. Jennifer Aniston együttérez Kassie karakterével: „Amikor megismerjük Kassie-t, épp élete olyan szakaszában van, amikor teljesen készen áll egy babára. Elmondja a legjobb barátjának is, hogy saját maga, a saját maga különös módján véghez fogja vinni a tervét, mert valóban úgy érzi, hogy jobban szeretne gyereket, minthogy előtte végre megtalálja a nagy ő-t, leendő gyermeke apját. Nem tudom, hogy én ezt így megtenném-e, de mindenesetre ő megteszi, és már rengeteg nő van a világon, aki hasonlóképp cselekszik, így azt gondolom ezt nagyszerű bemutatni.” Aniston-nak számos oka volt csatlakozni a szereplőgárdához: „Azt gondoltam, ez egy igazán remek történet, egyáltalán nem átlagos és ráadásul ez az egyik első film, amit a produkciós cégünk, az Echo Films kelt életre. És nagyon szerettem volna Jason Bateman-nel együtt dolgozni.”
 
Wally szerepére, aki a főhősnő, Kassie kicsit idegbajos legjobb barátja, a film készítői Jason Bateman-t (Juno, Hancock) kérték fel. „Jason Bateman az egyedi improvizációjával, észjárásával és a spontaneitásával tökéletesen passzol Jennifer Aniston játékához. Aniston őszintesége és Bateman szellemessége megalapozta a karaktereket.” – mondta Yerxa. „Bateman mindig pontosan tartotta magát a forgatókönyvhöz, de egy-egy jelenet végén megmutatta, hogyan is lehetne máshogy. Rengeteg nagyszerű alternatívával rukkolt elő, s ez igencsak hozzátett ahhoz, hogy végül milyen nagyszerű film született.” – mesélte Berger. Bateman a Jennifer Anistonnal való forgatásról a következőket nyilatkozta: „Jennifer Aniston-nal már nagyon régóta jó barátok vagyunk, így nagyon örültem a lehetőségnek, hogy végre együtt dolgozhatunk, egy egész filmet közösen csinálhatunk. Épp annyira volt nagyszerű, mint ahogy elképzeltem. Egyszerűen hihetetlenül tehetséges.” Aniston is hasonlóképp vélekedett: „Jason Bateman az egyik legédesebb pasi, akit ismerek. Mindig is imádtam, egyszerűen elragadó.” 
Címkék: mozikban! sejtcserés támadás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend