2010.08.17.@ 15.08

Palotanegyed Fesztivál augusztusban másodszor

Ez immár az egész nyarat átfogó fesztivál nyárbúcsúztató, lezáró egysége. Június első hétvégéjén indult – óriási sikerrel, augusztus utolsó hétvégéjén zárul (augusztus 27-29-ig).

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az újjá varázsolt negyedről
 
Az Astoriától elindulva a Rákóczi út, a Nagykörút, az Üllői út, Kálvin tér és a Múzeum körút által határolt területet hívjuk Palotanegyednek.
A Palotanegyed Fesztiválról
 
„Európa Belvárosa Program Palotanegyed” címmel közel két milliárd forint értékű kulturális gazdaságfejlesztési program indult a Palotanegyedben. A Józsefvárosi Önkormányzat és a Rév8 Zrt. által kidolgozott pályázat megvalósítását az Európai Unió 900 millió forinttal támogatja. A projekt azt szeretné elérni, hogy a pesti belváros határvonalai kitolódjanak Belső-Józsefváros felé, és a városrész a főváros új, kulturális élményekben gazdag, pezsgő, fiatalos része legyen. A Bárka Színház által szervezett Palotanegyed Fesztiválon több helyszínen koncertek, színházi előadások és gyermekprogramok lesznek, valamint bemutatkoznak a helyi mesteremberek is.
 
A programból:
Lőrinc pap tér: antikvár könyvpiac, irodalmi beszélgetések Ránki Júliával (Vendégek: Kőrösi Zoltán, Kiss Csaba, Rácz Zsuzsa)
 
Krúdy Gyula utca / Lőrinc pap tér napközben: kézműves foglalkozások, babaház, társasjátékok, vásár
 
Mikszáth Kálmán tér: Brass in the Five, Karaván Família, Quartet Escualo, Gágogó, Kolompos, Fonó Zenekar és Závada Pál, Bartha Tóni bábszínháza, Lovasi András…
 
Pollack Mihály tér: Budapest Bár, Kálloy Molnár Péter és barátai, Lajkó Félix
 
Nemzeti Múzeum (kert): Bárka Színház: Kokan Mladenovic-Gyarmati Kata: Igazság (komédia) – Arisztophanész nyomán (előbemutató)
 
A programok ingyenesek!
 
Részletek a Palotanegyed ingyenes kiadványban és a  www.europabelvarosa.hu , a www.jozsefvaros.hu és a www.barka.hu oldalakon.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend