2010.08.30.@ 13.08

Így legyél boldog!

Ha te is keresed a boldogság titkát, akkor az alábbi kötetek segítségedre lehetnek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gutman Bea (szerk.): Miért vagyunk boldogtalanok? – Nők, férfiak, párkapcsolatok (Jaffa Kiadó)
 
Vajon miért voltak tartósabbak a régi érdekházasságok, mint napjaink kölcsönös szerelmen alapuló frigyei? Miért nem talál magának társat annyi vonzó nő és férfi, holott saját bevallásuk szerint semmire se vágynak jobban, mint hogy végre megállapodhassanak? Miért ér véget csúnya szakítással sok, kívülről boldognak és harmonikusnak tűnő párkapcsolat? Útközben rontjuk el, vagy már magában a választásban kódolva van a kudarc?
 
A Mesterkurzus-sorozat legújabb kötetében arra keressük a választ, hogy mi lehet az oka korunk jellegzetes párkapcsolati problémáinak, mélyen gyökerező szomorúságának és reménytelenségérzésének, s mit tehetünk, ha másképp szeretnénk élni. A négy szerző gondolatai helyenként egybecsengenek, máshol egymásnak karakteresen ellentmondanak, önálló töprengésre és véleményalkotásra hívva az olvasót is. Izgalmas szellemi kaland, érdemes velük tartani!
 
Szondy Máté: A boldogság tudománya (Jaffa Kiadó)
 
Vajon mi a boldogság receptje? Magasabb fizetés? Lottóötös? Nagyobb ház? Laposabb televízió? Laposabb has? Vonzóbb partner? Bármelyiket is választotta, téved. A legújabb pszichológiai kutatások ugyanis bebizonyították: boldogságunk valójában egészen más dolgoktól függenek.
 
Szondy Máté szerint mindenkinek megvan a maga elképzelése arról, hogy mi teszi boldoggá, és mi boldogtalanná, ám a boldogsággal kapcsolatban rengeteg téves elképzelés él bennünk. A szerző szerint nincs olyan módszer vagy technika, amely kivétel nélkül mindenkit boldoggá tenne, és a kérdéssel foglalkozó legújabb tudományos eredményeket ismertetve számos olyan elképzelést megcáfol, amire az utca embere korábban mérget vett volna. Kötete így számtalan csalódást megtakaríthat számunkra azzal, hogy bemutatja: mely tényezők állnak összefüggésben boldogságunkkal, és melyek függetlenek tőle. 
 
Feldmár András: A tudatállapotok szivárványa (Jaffa Kiadó)
 
Szűk két évtized telt el azóta, hogy 1992 szeptemberében Feldmár András, a Vancouverben élő magyar pszichoterapeuta először tért vissza szülőhazájába, hogy egy meghívásnak eleget téve két előadássorozatot tartson a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. A pszichoterápia lehetőségeiről, a gyógyulás módjairól, a tudat természetéről, és még sok más, ma is aktuális témáról folyó, hatalmas érdeklődéssel kísért beszélgetések azóta szinte legendává nemesedtek, az előadásokból készült kötet pedig az évek során valóságos kultuszkönyvvé vált – ennek javított és a szerző által átdolgozott kiadását veheti most kezébe az olvasó.
 
„Mindannyian hipnózis alatt állunk, és a tudatállapotok szivárványának színei közül egy korlátolt kis sávba vagyunk hipnotizálva. Ezt a sávot nevezzük normálisnak, és akkor érezzük jól magunkat, amikor ezen belül élünk. Ha véletlenül bármelyik irányba kijjebb megyünk, akkor nagyon megijedünk, és megijesztjük azokat is, akik körülöttünk élnek, és véletlenül észreveszik, hogy nem a normális tudatállapotban vagyunk.”
 

Ha szívesen elolvasnád, rendeld meg a könyveket a www.polc.hu weboldalon 20% kedvezménnyel!

Kapcsolódó cikkek:

Megjelent a Nobel-díjas Orhan Pamuk új regénye

Minden, ami könyv!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend