2010.08.30.@ 15.08

Őszi zenei kavalkád pörkölttel és rétessel

Tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a főváros egyik legnagyobb, ingyenes gasztronómiai és kulturális fesztiválja, a SzeptEmber Feszt.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A gasztronómiai kínálatban többek között 30 féle pörkölt és 35 féle rétes, különleges sörök és pálinkák, a kulturális kínálatban több mint 100 előadó, köztük Deák Bill Gyula, a Bon-bon, Ferenczi György és a Republic. A programot szokás szerint számos rekordkísérlet is színesíti, idén többek között óriáspalacsinta- és többféle sport-rekordkísérlet is.

A háromnapos fesztivál elmaradhatatlan része a pörköltfőző verseny, amelyre ebben az évben eddig nagyjából száz csapat jelentkezett. A szervezők külön versenyt hirdettek a szakmát tanulóknak, azaz a vendéglátóipari iskolák hallgatóinak, valamint az itt dolgozó diplomaták számára. A versenyzők által készített ételeket csak a csapattagok és a zsűri kóstolhatja meg, de a nagyközönséget is gazdag választék várja, számukra a Pörköltek Tere kínál majd kulináris élvezeteket. Itt több mint 30 féle pörköltet kóstolhatnak meg a látogatók.

A pörköltek mellé jó italok, utána pedig finom édességek is várnak téged. Ezen a hétvégén egy helyen ismerkedhetsz meg az ország különböző pontján termelt gyümölcsökből készített híres pálinkákkal, Magyarország történelmi borvidékeinek különlegességeivel. Különleges rétessütő vonat biztosítja a kézzel nyújtott, különböző töltelékkel töltött, jellegzetes magyar finomságokat. A szervezők azokra is gondolnak, akiket mindez hidegen hagy: a megszokott fesztiváli étel- és italkínálat elemei is fellelhetők a SzeptEmber Feszt keretében Budapesten.

Színvonalas és ingyenes koncertek egész sora várja már péntek délutántól négy színpadon mindazokat, akik főleg a zene miatt érkeznek a rendezvényre. Szinte minden zenei irányzat képviselteti magát a könnyűzenétől a jazzig és a népzenéig. A gyerekeket játszóház, bohócműsor, cirkusziskola, homokkép készítés, kézműves foglalkozások, ugrálóvár és koncertek is várják, többek között a Gágogó és a Pom-Pom Együttes. Mint minden évben, idén is vendég lesz Levente Péter, ebben az évben Gryllus Vilmos társaságában.

Pénteken Ganxsta Zolee, a Deák Bill Blues Band vagy az Ocho Macho koncertjére látogathatsz el, majd a hangmester.hu Non-stop sátorban folytatódik a buli a Pedrofon együttessel. Szombaton már délelőtt mind a 6 színpadon folytatódnak a programok egészen az esti Bon-Bon születésnapi koncertig és még tovább is, hiszen 22 órakor a Médi-Ász Maksa Zoltán zenekara várja a szórakozni vágyókat. Vasárnap sem lesz ez másképp. Tabáni István, Török Ádám és a Mini, Intim Torna Illegál, Unisex, Vodku együttes csak néhány név a fellépők sorából. Az estét a Republic együttes koncertje zárja.

A SzeptEmber Feszt programjairól részletesen a www.szeptemberfeszt.hu weboldalon és a Facebook SzeptEmber Feszt rajongói oldalon tájékozódhatsz.

Időpont: szeptember 3-5.
Helyszín: Népliget

Címkék: kavalkád őszi pörkölttel rétessel zenei

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend