2010.08.31.@ 15.08

Őszköszöntő külföldi fellépők a ZP-ben

A 2010-es fesztiválszezonban is számos külföldi fellépőt hívott meg a Zöld Pardon, hogy még színesebbé tegye koncertkínálatát. A szezon utolsó heteiben külföldi fellépők társaságában búcsúztathatjuk a nyarat s köszönthetjük az őszt. Szeptember elején az orosz-osztrák Russkaja (A/RU) és az angol Dub Pistols (UK) veszi birtokba a leghosszabb nyári fesztivál világot jelentő deszkáit, tökéletes nyárbúcsúztató és egyben őszköszöntő estékkel csábítva.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Külföldi fellépők a Zöld Pardonban ősszel:
 
Russkaja(A/RU) – 2010. szeptember 2., csütörtök, 20 óra
Warm up&concert after:
PASO Sound System
 
Dub Pistols(UK) – 2010. szeptember 3., péntek, 20 óra
Warm up:
Chi Korea (Tilos Rádió)
Concert after:
TMX vs. Fullstereo (Kollektíva)
Tolo (Lavalava)
Dublic
 
A fellépőkről:
 
Russkaja (A/RU)
 
Frappáns egyenlet: Russ (orosz tűz/lélek) + Ska (tempó, mozgás) + Ja (Igen!) = Russkaja
Maga a multikultúra. Dancehall, dub, népzene, punk, reggae és világzene egyben. A hétfős kultikus crossover zenekar tagja egy orosz énekes, egy angol-magyar-osztrák dobos, egy német hegedűs, egy ukrán basszusgitáros, és hárman a szomszédból, Ausztriából származnak. Bázisuk Bécs, a zene városa, de átlagosan évi 200 napot turnéznak leginkább Amszterdam és Isztambul között. Éneklés, rajongás, tánc, taps, ugrás garantált a koncerteken az első ütemtől az utolsó ráadásig!
 
Egy kis ízelítő:
Barabani
Kasatchock Superstar
 
Dub Pistols(UK)
 
A londoni Dub Pistols-t Barry Ashwort alapította 1996-ban. A dubot, bigbeatet, skát, hiphopot, breakbeatet játszó formáció többi tagja a producer és (basszeres) Jason O’Bryan, a dalszövegíró T.K Lawrence, a gitáros John King, és a lemezjátszók mögül Steve Hunt.
 
A csapat 1996-ban a „There’s Gonna Be a Riot" és a „Best Got Better" kislemezekkel debütált, ezt 1998-ban a „Point Blank" címmel albumuk követte. 2001-ben dobták piacra második lemezüket, „Six Million Ways to Live" címmel. A harmadik „Speakers and Tweeters" 2007-ben jelent meg a Sunday Best kiadásában, közreműködik T. K. Lawrence, JMS, Blade, Rodney P. és Terry Hall.
 
Számos filmzene készítésében is részt vettek, többek közt a Penge 2 (Blade II), vagy épp a Rossz Társaság (Bad Company) című filmekben. Ezenkívül rengeteg mixet készítettek különböző előadóknak: átdolgozták a Limp Bizkit My Way-jét, a Crystal Method Dolphins Were Monkeys című számát, vagy éppen Moby James Bond film-betétdalát is.
 
Egy kis ízelítő:
Back to daylight
Running from the Thoughts:
 
A programokról további információ a www.zp.hu oldalon található.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend