2010.09.09.@ 15.09

Szelíd teremtés – A Frankenstein terv

Szeptember 9-én kerül a magyar mozikba Mundruczó Kornél legújabb, Mary Shelley, Frankenstein című regénye nyomán készült filmje, a Szelíd teremtés – A Frankenstein terv. A filmet beválogatták a 2010-es Cannes-i Official Selection Verseny programjába, és a Szarajevói Filmfesztivál egyik fődíját is elnyerte.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egy jobb napokat is látott bérházban egy rendező készül filmje megvalósítására. Az intézetből szökött kamasz fiú anyját keresve szinte véletlenül kerül a filmforgatás castingjába. A drámai események sora ott veszi kezdetét, mikor a szereplőválogatás alatt a fiút naivsága, és egyenes tisztasága olyan hirtelen cselekvésekre ragadtatja, ami halálos balesethez vezet. A rendezővel még soha nem történt semmi, ami akaratán kívül állt volna. Megérzi, hogy a fiú személyében egy nagyobb erővel találkozott. Mikor rájön, hogy a különös és szelíd gyerek az ő fia, aki sok évvel ezelőtt hívatlanul jött e világra, arra kényszerül, hogy egy kiszámíthatatlan és veszélyes úton induljon el. Más körülmények között a találkozásuk talán esély lenne az újrakezdésre.
 
A film a szeretet felelősségéről, és a teremtő ember istenkísértő gőgjéről szól. Meglátni magunkat egy másik lényben, és túllépni akaratunk, érdekeink korlátain, szembenézni teremtésünk súlyával. Ez a tétje apa és fiú történetének.
 
A rendezővel, Mundruczó Kornéllal készült interjú nemsokára olvasható a Cosmo.hu-n, amiből kiderül majd, hogyan értékeli filmjét, és az azzal elért nemzetközi sikereket.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend