2010.09.17.@ 15.09

Évadnyitó Színházi Fesztivál az Andrássy úton

2010. szeptember 18-án, szombaton, 10 órától 22 óráig Évadnyitó Színházi Fesztivál vár az Andrássy úton.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

2008-ban a Fővárosi Önkormányzat felkérésére, a MERLiN Színház és a BESZT (Befogadó Színházak Társulása Közhasznú Egyesület) szervezésében került először megrendezésre az Évadnyitó Színházi Fesztivál a lezárt Andrássy úton és a környező utcákban, tereken a nagyobb kőszínházak és a független társulatok/színházak közreműködésével. Tavaly már közel 300.000 látogató volt kíváncsi a reggel 10.00-től este 22.00-ig tartó gazdag programsorozatra, mely ezzel Budapest második legnagyobb szabadtéri rendezvényévé nőtte ki magát. A nagysikerű esemény 2008-ban és 2009-ban is szervesen kapcsolódott az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz.

A 2008-as siker után a kőszínházak, független társulatok, alternatív produkciók még nagyobb számban csatlakoztak a kezdeményezéshez. Idén már a vidéki színházak is képviselik magukat a rendezvényen.
 
Színpadok:
 
PORT.hu Színpad (Opera előtt)
Funzine Színpad (Andrássy úton a Dobó utcánál)
Színház.hu Színpad (Liszt Ferenc téren)
 
Színházi Korzó:
 
A színházak és társulatok saját installációs pulttal költöznek ki ebből az alkalomból az Andrássy útra (Dobó utcától a Hajós utcáig). Elég lesz végigsétálni a Színházi Korzón, hogy megtudjuk, milyen új bemutatókkal várnak bennünket a 2010/2011-es évadban, de számos standnál a szemlélődésen kívül akciókban való részvételre is lehetőség nyílik.
 
Versautomata (a MERLiN ENERGiA Dimenzióban)
 
Ismert színészek hangján megszólaló rímfaló robot az Andrássy úton 11.00-21.00 óra között.
 
Egyéb helyszínek:
 
Idén nemcsak a Korzó ad helyet a különféle színházi akcióknak-attrakcióknak: az Évadnyitó Színházi Fesztivál kibővült helyszíneivel még közelebb kerülhet egymáshoz néző és előadó – az alkotói energiák olyannyira felszabadulhatnak, hogy végül együtt kávézunk, kocsmázunk, vagy nézzük a kirakatokat. Új kísérletek, új színházi tapasztalatok, új helyszíneken: a kisföldalatti vonalán az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky megállók között, Oktogon földalatti megállói, Adidas Originals kirakat, Bombay Express Indian Restaurant, Természetes Vészek Kollektíva: FIF kamion a Korzón, Művész Kávézó és Bisztró, Írók Boltja, Lengyel Intézet – Platán Galéria, Kiadó Kocsma!, Jókai tér, Új Színházi Rezervátum a befüvesített Dalszínház utcában, Operett Broadway Fesztivál a Nagymező utcában.
 
MERLiN ENERGiA Dimenzió
 
A MERLiN Színház 2008-ban indította útjára a MERLiN Energia kampányt, melynek célja egy szélesebb civil közönség megszólítása az energiához kapcsolódó témák kreatív megközelítésén keresztül. A sokszínű programok között ugyanúgy szerepelnek tudományos előadások, beszélgetések, mint rendhagyó színházi előadások, koncertek, kiállítások. Az Évadnyitó Színházi Fesztivál alkalmából a Bicycle Art and Design (BAD), CEEweb, Co2ntra, Levegő Munkacsoport, LOFFICE, LUSH, Magyar Madártani Egyesület, Magyar Természetvédők Szövetsége, Telep, Stylewalker Night, Tudatos Vásárlók Egyesülete, Védegylet workshopokkal, kiállítással és játékkal várják az érdeklődőket az Andrássy úton.
 
A rendezvény ingyenes!
 
További információ: www.merlinszinhaz.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend