2010.09.20.@ 15.09

IX. Rózsaszín Lánchídi Séta a mellrák ellen

Idén kilencedik alkalommal kerül sor a mellrák elleni küzdelem jegyében arra, hogy a rózsaszínre világított Lánchídon több ezer ember sétál át október első hétvégéjén.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

2010. október 2-án, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia előtti szabadtéri színpadon 15.30-tól különlegesen gazdag program várja az érdeklődőket: lesz Zumba fittness és Kurayfat Kempó bemutató, Dumaszínház, Tóth Vera, Varga Feri, Balássy Betty és más megasztárok, illetve a már megszokott, sétavezető Légierő Zenekar Szulák Andreával.

Az idei mellrákkampány egy újabb elemmel színesedett: öt híres divattervező is részt vesz az akcióban; Benes Anita, Hampel Katalin, Németh Anikó, Makány Márta és Tóth Bori. Az ő rózsaszín kollekciójuk néhány darabja is felvonul a színpadon.

Idén egy amerikai díszvendég is emeli a rendezvény fényét: Olivia Newton-John, amerikai énekesnő is csatlakozik a sétához. Maga is mellrák túlélőként a hazai kampány mellé állt jelenlétével és mell-önvizsgálati eszközével, a LivAid párnával. A művésznő magyarországi tartózkodása alatt a Hilton Budapest Hotel vendége lesz.

A programok mellett egy orvosi kerekasztal is összeül „A megelőzés fontossága a mellrák elleni küzdelemben” témában. Idén páratlan látványt ígér, amint a szintén rózsaszínben pompázó Sofitel és Lánchíd 19 hotelek, a Duna pesti és budai oldalán közrefogják a Lánchidat, amelyen 20 óra után indul a séta.

A sétán megjelennek az Összefogás arcai: Dobó Kata, Sebestyén Márta, Galambos Erzsi és Detre Diána, továbbá az Összefogás önkéntesei, a hazai politikai, diplomáciai és művészeti élet neves személyiségei.

A rendezvény célja a társadalom figyelmének felhívása a mellrákszűrés és a megelőzés fontosságára, mivel az idejében felismert mellrákos megbetegedés nagymértékben gyógyítható.

Bővebb infó: www.egeszseghid.hu

Fotó: NorthFoto

Címkék: ellen lánchídi mellrák rózsaszín séta

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend