2010.09.21.@ 15.09

Varázslatos Üvegvilág – a nők és az üveg

Szeptember 23-tól november 16-ig te is megtekintheted egy hétköznapi kiruccanás keretében a Varázslatos Üvegvilág című kiállítást Veszprémben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az emberi kultúra tárgyi emlékei között kivételes helyen szerepelnek az üvegtárgyak: törékeny díszektől a használati üvegtárgyakon át az üvegbetonig körbe vesznek bennünket. A kiállítás évezredek tárgyi emlékei közül mutatja be a régészeti korok emlékeit a rómaiak üvegkultúrájától a modern üveggyárak létesüléséig.   Az üveg kivívta a környezetbarátok elismerését és beindítja a kortárs alkotók fantáziáját is.

Veszprém megye múltjában nagy szerepet játszott ez a titokzatos anyag, az üveg: a Bakony rengetegeiben üveghuták működtek, a több évszázados hagyomány egy ma is jelesül működő üveggyár tevékenységében folytatódik.
 
Kevesen tudják, de olyan világmárkák, mint a Tiffany & Co, Fabergé, Stuart crystal, William Yeoward Crystal (a Buckhingam Palota hivatalos beszállítója), Versace, Bulgari, Rosenthal AG termékei magyar üvegművészek kezei között készülnek. Ezeket az üvegtárgyakat elsősorban külföldön értékesítik, azonban most, kiállításunk keretében a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban is megtekinthetőek.
 
A három részből álló Varázslatos Üvegvilág kiállításon bemutatják a nemzeti, térségi és egyetemes kultúra gazdagságát az üvegen keresztül. Időben és térben utazhatunk, ahol a család minden tagja találhat magának felfedezni valót.
 
VARÁZSLATOS ÜVEGVILÁG
 
A kiállítás látogatható: 2010. szeptember 23 – november 16.
Nyitva tartás: K-Sze, P-V: 10 – 18 óráig, Cs: 12 – 20 óráig
Veszprém, Erzsébet stny. 1. 
Címkék: üveg üvegvilág varázslatos

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend