2010.10.01.@ 15.10

Soul & Gospel Fesztivál 2010

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Soul & Gospel Fesztivált Budapesten, mely a korábbi helyszínről – a Westend tetőteraszról – Papp László Budapest Sportarénába költözik.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

2010. november 3-án először lép fel egy színpadon a két londoni együttes, a Hillsong London és a London Community Gospel Choir (LCGC). Külön-külön már mindkét, nemzetközileg is ismert csapat járt már Magyarországon.

Hillsong London

A Hillsong London 2008-ban együtt adott koncertet Matt Redman-nel a Soul & Gospel Fesztiválon, ahol négyezer lelkes fiatal vett részt a késő estig tartó eseményen. A kortárs gospel zene egyik legfrissebb és legdinamikusabb csapata most ismét eljön hozzánk. A Hillsong London hangzására jellemző az aktuális európai zenei trendek keveredése a Hillsong Ausztrália-örökséggel, modern áhítat erős brit-popos beütéssel. A londoni íz és az a meghatározó tény, hogy a kórus elsősorban 18-30 év közötti fiatalokból áll, izgalmas, mégis ismerős keresztény kórusélményt nyújt.

A Hillsong Londonnak eddig három lemeze jelent meg, az első 2004-ben látott napvilágot és a Shout God’s Fame címet kapta. A lemez több dalát Natasha Bedingfield szerezte és énekelte fel a kórussal. 2005 októberében, 6000 fős koncert során Matt Redmannel közösen rögzítettek egy koncertlemezt: ez lett a Jesus Is, amely 2006. májusában került a boltokba. A 2009-es korongjuk pedig még a brit lemezeladási listákat is meghódította. Ötödik albumuk idén fog megjelenni, melyről már biztosan hallunk majd néhány dalt. A repertoár nagy részét ismert Hillsong dalok, saját szerzeményeik, valamint a nagysikerű új CD, a Hail to the King számai alkotják majd.

London Community Gospel Choir

A London Community Gospel Choir Budapesten eddig két alkalommal lépett fel; 2004-ben a Müpát, 2008-ban a Millenárist töltötték meg. Most, mint az előző alkalmakkor is, 12 fős felállásban lépnek a színpadra.

Az 1982-ben alakult zenekar Nagy Britannia elsőszámú és legaktívabb gospel kórusa. Sokoldalú, stílusban és előadásmódban is rendkívüli változatosságot mutató, soknemzetiségű csapatról van szó, mely akár 5 vagy akár 300 fős felállásban is katartikus koncertélményt tud nyújtani. „Anglia legjobb hangjai” tíz lemezzel és több száz koncerttel büszkélkedhetnek. Sztárok tucatjával léptek már fel, és a hagyományos koncerthelyszíneken túl felejthetetlen élményt képesek nyújtani bárhol. A leghíresebb fellépéseik közé sorolhatjuk a Live8-on való részvételüket Glastonburyben vagy a Wembley Stadionban az FA CUP döntőn. Tökéletes hangzást nyújtanak a funky-s, swinges, R’n’B-s gospelben, a színpadon ötvözik a tradicionális előadásmódot a sajátos pezsdítő koreográfiával.

A LCGC hallhattuk/ láthattuk filmen a Kísértés két szólamban (The Fighting Temptations) című, Beyoncé főszereplésével készült amerikai vígjátékban, az Igazából szerelem (Love Actually) című angol filmben, és az Oroszlánkirály ismert betétdalában, a Circle of Life című dalban, ahol Elton Johnt kísérték. Ezenkívül számos pop-rock korongon is közreműködtek, mint a "Hey Ya!” című számban Razorlighttal, Will Young debütáló albumán (From Now On), az Erasure 1995-ös Erasure című lemezén, vagy Nick Cave and the Bad Seeds 2005-ös dupla korongján, az „Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus”-on. Ismertebb kooperációik közé tartozik még a Gorillaz Demon Days albumán való szereplés, a „Don’t Get Lost in Heaven” című dalban. De a kórus dolgozott már együtt Paul McCartney-val, a Westlife-fal, Tori Amos-szal és Madonnával is.

A koncert helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: 2010. november 3., 19.00

Bővebb információ: www.ezazanap.hu

Jegyek kaphatók: a Ticket Express és az Eventim országos hálózatában, az Interticket és Ticketportál jegyirodáiban, illetve a Jegymesternél.
 

Címkék: 2010 fesztivál gospel soul

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend