2010.10.04.@ 15.10

Éberségmeditációs előadások a stressz csökkentéséért

Klinikai kutatások igazolják, hogy a nyugalom, a belső béke elérhető, a stressz pedig csökkenthető éberségmeditációs tanfolyam segítségével. Vegyél részt te is Caroline Hoffmann előadásain október 7 és 8 között!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Caroline Hoffman, PhD, RN, BSW, MBSR oktató, a londoni Breast Cancer Haven kutatási igazgatója és pszichológusa ingyenes nyíltelőadásokat tart Magyarországon.

Klinikai kutatások is megerősítik, hogy az éberségmeditáció gyakorlásán alapuló MBSR tanfolyam segítségével csökkenthető a stressz, a szorongás és a fájdalom érzet valamint kiegyensúlyozottabbnak, nyugodtabbnak és összeszedettebbnek érezhetjük magunkat.
Dr. Prof. Jon Kabat-Zinn, az MBSR stresszcsökkentő program összeállítójának tavalyi látogatása után most Caroline Hoffmann, Phd, MBSR oktató, a londoni Breast Cancer Haven intézet kutatási igazgatója és pszichológusa látogat el Magyarországra, és tart előadásokat az Országos Onkológiai Intézetben, a Szent László Kórházban és a Veszprém Megyei Kórházban az MBSR tanfolyamnak a részvevők lelkiállapotára gyakorolt pozitív hatásairól.
Az MBSR programot (Mindfulness Based Stress Reduction = éber figyelmen alapuló stresszcsökkentés) 1979-ben állította össze a Massachussetts-i Egyetem Orvosi Központján belül működő Stressz Csökkentő Klinikán Dr. Prof. Jon Kabat-Zinn. Az általa alapított intézetben (új neve: Center For Mindfulness) már 30 éve sikerrel alkalmazzák ezt a módszert. Tudományos elismertségének és népszerűségének köszönhetően pedig világszerte már több száz egészségügyi intézményben tartanak ilyen tanfolyamokat. Az MBSR fő érdeme, hogy az ősi keleti tradíciók tudását, az ezeréves meditációs gyakorlatokat eredeti formájukban sikerült átemelni a modern orvostudomány fő áramlatába. A régi tanításokról lefejtették a rárakódott vallási-kulturális külsőt, de közben a hagyományok bölcsességéből nem hagytak elveszni semmit.
Caroline Hoffmann sok éves jóga, és meditáció gyakorlás után 2004-ben végezte el a Massachussetts-i Egyetemen belül működő Center For Mindfulness MBSR oktató képzését. Azóta több mint 500 embernek tartott 8 hetes MBSR tanfolyamot a londoni Breast Cancer Haven intézetben, mely emlődaganatban érintett nők részére nyújt ingyenes tanácsadást, kiegészítő terápiákat és érzelmi támaszt a súlyos betegséggel folytatott küzdelem során.
Caroline Hoffmann 229 fő részvételével egy randomizált kontrollált klinikai kutatást végzett a tréningnek a részvevők életminőségére, jóllétére, hangulatára gyakorolt hatására vonatkozóan. A klinikai vizsgálat nagyon pozitív eredményekkel zárult. „Az MBSR tanfolyamon részvevők egyértelműen azt nyilatkozták, hogy a tréning hatására figyelmesebbnek, éberebbnek, tudatosabbnak érzik magukat, többségüknek javult az önbizalma, kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak lettek, és jobban küzdenek meg a stresszes helyzetekkel.” – mondta Caroline Hoffmann, a Londoni Breast Cancer Haven kutatási igazgatója. A hatásokat és eredményeket Caroline részletesen ismertetni fogja az előadásain, melyek keretén belül lehetőség lesz az éberségmeditáció kipróbálására a gyakorlatban is!
„Az MBSR program egészségesek és betegek számára egyaránt ajánlott. Vezetők és vállalati csoportok, az USA Környezetvédelmi Hivatalának dolgozói, olimpiai sportolók, a Chicago Bulls és Los Angeles Lakers kosárlabda csapatok tagjai egyaránt megtapasztalták már tréning által elérhető pozitív hatásokat.” – hívta fel a figyelmet a módszer népszerűségére és univerzális alkalmazási lehetőségeire Fazekas Gábor MBSR oktató, a látogatás szervezője. Októberben Budapesten az Onkológiai Intézetben és Veszprémben indulnak 8 hetes MBSR tanfolyamok, melyekről a Rákligánál, a magyar MBSR honlapon (www.mbsr.hu) és Fazekas Gábor szervezőnél kaphatunk részletes információkat.
Programok:
2010. október 7 csütörtök 17:00 – Szakmai előadás Szt László Kórházban (1097 Budapest, Nagyvárad tér 1.) található Tűzmadár Házban – részvétel lehetséges, de a helyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges a lentebb megadott e-mail címen.
2010. október 7 csütörtök 19:00– Zártkörű műhelybeszélgetés meghívott vendég szakemberekkel a Tűzmadár Alapítvány központjában (Szt. László Kórház)
2010. október 8 péntek 09:00 – Nyílt, szakmai előadás az Országos Onkológiai Intézetben (XII. Ráth György u. 7-9. Előadóterem)
2010. október 8 péntek 14:00– Nyílt, szakmai előadás a Veszprém Megyei Kórházban (Veszprém , Kórház u. 1)
Az előadások ingyenesek!

További információ: www.mbsr.hu

Fotó: NorthFoto

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend