Német filmek tömkelege vár a Szemrevaló filmfesztivál keretében

Ha szereted a német filmeket, vagy csak ismerkednél velük, akkor szemezgess a fesztivál kínálata között, és látogass el valamelyik budapesti vagy pécsi moziba!

2010-ben 15. alkalommal szervezi meg a Goethe Intézet a Szemrevaló filmfesztivált. A Szemrevaló másfél évtized alatt valódi márkanévvé vált, hiszen a fesztiválon mindig a legfrissebb, legizgalmasabb német filmek láthatóak, és ezt már a mozirajongók is jól tudják. Az idei programban politikai drámák és szerelmi tragikomédiák, játékfilmek, dokumentumfilmek és animációs filmek egyaránt szerepelnek, így a fesztivál a legkülönbözőbb érdeklődésű nézők és minden korosztály számára átfogó képet nyújt a kortárs német moziról.

A német filmek nemzetközi terjesztését elősegítő German Films már öt éve támogatja a fesztivált. Az információs és tanácsadó központ filmrendezők és színészek meghívásával, illetve a filmek feliratozásával járul hozzá a rendezvény sikeréhez.

Pécs 2010-ben Isztambullal és a Ruhr-vidékkel osztozik az Európa kulturális fővárosa címen. Ebből az alkalomból a Szemrevaló Fesztivál filmjei idén október 14-17. között Pécsett is láthatóak lesznek. A Goethe Intézet ajándéka a pécsieknek és a Kulturális Főváros vendégeinek: az Apolló Art Moziban a vetítések ingyenesen látogathatók. Szóval 0 forintos jegyedet időben váltsd meg a mozi pénztárában! Ezen kívül a budapesti Művész, Örökmozgó és Cirko-gejzír, valamint a pécsi Apolló moziban is láthatsz jobbnál jobb német alkotásokat.

A filmek listájáért és bővebb infóért kattints ide!
 

Még több

weekend