2010.10.12.@ 14.10

Különleges történetek: a történelem sodrásában

Egy történelmi regényt és egy érdekes dokumentumkötetet ajánlunk a figyelmedbe. Ismerd meg Báthory Erzsébet magánéletét, vagy a Napkirály korát!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nemere István: Báthory Erzsébet magánélete

A könyv nem regény, hanem erős idegzetű olvasóknak való dokumentumkötet. Minden idők legkegyetlenebb sorozatgyilkosáról szól, aki Magyarország legnagyobb földesurának özvegye volt. Hatalmas birtokán kínzókamrákat készíttetett, és százával ölette meg áldozatait. Véreskezű szörnyeteg, könyörtelen tömeggyilkos? Vagy csak egy szerencsétlen asszony, akinek tudatát a kicsapongó és elmebajos ősök terhelték meg?
 
Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában
 
Az erős hitű hugenotta Clavell család üldöztetéséről és meneküléséről olvashatunk a XVII. századi Franciaországban, a hugenotta-üldözések korában játszódó történetben. A családanya Versailles-ba megy, hogy a királyhoz, XIV. Lajoshoz fűződő korábbi szerelmi kapcsolatára építve igyekezzen mentességet kicsikarni bujdosó, zaklatásnak kitett családja számára. A gyönyörű asszonynak az udvar forgatagában férje és a király mellett újabb hódolója akad egy rendkívüli vonzerejű fiatal udvaronc személyében, akinek sorsa a továbbiakban összefonódik a családéval. A fordulatos regény történései minden családtag hitét próbára teszik és megtudjuk, hogy bár Isten útjai számunkra kifürkészhetetlenek, minden pontosan illeszkedik egy magasabb rendű tervbe, hiszen az emberi szenvedések Isten dicsőségét szolgálják. Hasznos lecke emberi kapcsolatokból: példát kapunk arra, hogyan kell kegyetlen megpróbáltatások közepette is egyben tartani a családot, megőrizni hitünket és szeretetünket.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend