2010.10.14.@ 14.10

Villa Bagatelle – a dizájn világa

A Villa Bagatelle családi vállalkozás – Wirtz Albrecht közgazdász és felesége, Wirtz Ágnes művészettörténész közös álma. Ahhoz, hogy minden kenyér, sütemény, minden csésze kávé és minden ajándéktárgy a Villa Bagatelle-ben a kiváló minőség, professzionalitás, kényelmes elegancia, figyelmesség és az otthonosság megnyilvánulása legyen, tapasztalt szakemberekből álló csapatot állítottak össze. Mosolygós, lelkes, a munkába szívüket-lelküket beleadó munkatársakat kerestek, annak érdekében, hogy a Villa Bagatelle minél családiasabb hangulatot árasszon.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Az eredeti villát 1929-ben a körúti Szent Rókus Gyógyszertár tulajdonosa építtette a Németvölgyi úton. A villa több funkciót is ellátott az elmúlt évtizedekben, mígnem 2010-ben egy lelkes családi vállalkozás új életet adott neki. Ennek során helyreállításra került a villa teljes Németvölgyi úti homlokzata és szerkezete, sőt: a homlokzatot eredetileg díszítő Rókus-szobrot is pótolták. Érdekesség, hogy a villa hátsó traktusa a mai napig az építtető lányának tulajdonában van.
 
Brótpékség
 
A Brótpékségben kézműves jelleggel, Csák László pékmester professzionális vezetésével készülnek a finomságok. Csák László Németországban, Franciaországban és Ausztriában dolgozott tapasztalt mesterekkel együtt. A pékségben készülő termékek kizárólag természetes alapanyagokból, mesterséges adalékok és színezőanyagok nélkül, képzett szakemberek kezei között, nagy türelemmel és odafigyeléssel formálódnak.
 
A pékség alapelvei:
 
1. Adalékot, vegyszert, színezéket és tartósítószert nem használnak. A kenyerek csak kovászból, lisztből, sóból és élővízből készülnek.
2. Semmiféle sütőport nem használnak. A kenyereket a természet növeszti – a tészták 18, illetve 20 órán át kelnek, hogy a természetes aromák a maguk ritmusában bontakozhassanak ki.
3. Lemondanak a csúcsteljesítményű automatizált technikákról. A kenyereket kézzel formálják, és kőkemencében sütik.
4. A péksütemények alapanyagai frissek és egészségesek. A sütéshez kizárólag friss vajat, tejet, tejszínt, túrót, gyümölcsöt és nádcukrot használnak.
 
A pékség nyitva tartása:
Hétfőtől péntekig: 7-19 óráig | Szombaton és vasárnap: 8-12 óráig
 
Café
 
A Villa Bagatelle-ben nemcsak a kenyér készül nagy türelemmel és gondossággal, hanem a kávé is. A kávé akkor igazi, ha időt szánunk rá, és ez a kávékészítésre éppúgy áll, mint a kávézás szertartására. Azért választották a több mint százötven éve sikeres, bécsi Daniel Moser márkát, mert tudják, hogy minden egyes zsák friss kávébabnál odafigyelnek a természet adta különbségekre, ellentétben a szokásos ipari pörköléssel. A természet ízei nem engedik magukat automatizálni, a jó pörkölés „az espresso lelke“.
 
A Villa Bagatelle műhelyében cukrászsütemények is készülnek, méghozzá kizárólag természetes alapanyagokból, mesterséges adalék- vagy színezékanyagok nélkül. A pékség és a cukrászat vezetője Csák László pékmester és cukrász.
 
Konyhájukban az egyszerűségre és a csúcsminőségre törekednek. Szezonális bisztrókonyhájuk egy kávéházhoz illően kevés ételt kínál, de szakácsuk, Gecse Tibor minden hétköznap délben új ajánlattal várja vendégeiket. Az alapanyagok minőségénél nem ismernek kompromisszumot, ezért a főzéshez gyakran bio minőségű termékeket használnak, és odafigyelnek a legapróbb részletekre is!
 
A Café nyitva tartása:
Hétfőtől péntekig: 8-19 óráig | Szombaton és vasárnap: 9-18 óráig
 
Home Decoration Shop
 
Üzletükbe olyan lakberendezési kiegészítőket, ajándéktárgyakat válogattak össze, melyek az időtlen, klasszikus szépség jegyében, luxusminőségben készültek. Magyarországon elsőként a Villa Bagatelle-ben vásárolhatsz a híres Ralph Lauren Home kollekciójából. A francia Garnier Thiebault cég Pazar színű asztalterítőitől kezdve a Villa Bagatelle saját ólomkristály kollekcióján keresztül a százhúsz éves Buenos Aires-i Plata Lappas luxusmárka ezüst- és bőrműves attrakcióiig minden tárgy és kiegészítő csupa-csupa extravagáns minőséget képvisel.
 
A Home Decoration Shop nyitva tartása:
Szerdától péntekig: 10-19 óráig | Szombaton és vasárnap: 8-16 óráig
Hétfőn és kedden zárva
 
Cím: 1126 Budapest, Németvölgyi út 17.
 
További információ: www.villa-bagatelle.com

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend