2010.10.18.@ 15.10

DJ Krush az A38-on!

Október 26-án, kedden, 21 órától az absztrakt hiphop legnagyobb mestere, DJ Krush lép fel az A38 Hajón!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

DJ Krush két éve letaglózó erejű szettet mutatott be a hajón, és most visszatér, hogy aktuális európai turnéja keretében megint varázsoljon egy kicsit lemezjátszóin. Az estet a magyarországi szcéna krémje teszi igazi ünneppé: DJ Bootsie és VJ Kemuri lenyűgöző látványba öltöztetett hang-fény varázslata, a Sadant okos és magával ragadó élő koncertje, illetve a Gimmeshot-tag Ozon szettje masszív körítést ad Krush produkciójának.

Hideaki Ishi, azaz DJ Krush az elektronikus zene legnagyobb mágusai közé tartozik, azon kevesek elitklubjába, akik – mondjuk Matthew Herberthez, Amon Tobinhoz hasonlóan – kitörtek a szubkultúra keretei közül, és korunk meghatározó muzsikusai között tartják számon őket.
 
DJ Krush meghatározó közege a hiphop, annak is belassult, bonyolult ritmusképletekre épülő absztrakt válfaja. Krush ezeket gyúrja-keveri-kavarja dzsesszes, drum and bass-zes, breakbeates elemekkel, úgy, hogy a végeredmény egészen különleges, csak rá jellemző, finoman átszellemült anyag lesz. Krush meglepően meditatív művész, zenéiben jócskán felfedezhetők a japán buddhizmus hagyományai, ahogy egyik (legjobb) lemezének címe is mondja: Zen.
 
Producerként és DJ-ként gyorsan a legnagyobbak közé emelkedett: komoly együttműködésekben vett részt, a Zap Mamától Guruig, melyek megkoronázása a Coldcuttal közös, furcsa dupla koncept-remixalbum, a Back in the Base, ami az absztrakt hiphop megkerülhetetlen mérföldköve.
 
Ilyen életművel nem csoda, hogy az utóbbi időben inkább önnön emlékművét építi. Az elmúlt években sorlemezt nemigen láthattunk-hallhattunk tőle, viszont megjelentek önremixei, három DVD-be sűrített életmű-kiadványa
 
Lemezek
Jaku, 2004
The Message at the Depth, 2003
Zen, 2001
Kakusei, 1999
Back in the Base (a Coldcuttal), 1997
MiLight, 1997
Meiso, 1996
Strictly Turntablized, 1994
Krush, 1994
 
Helyszín: A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Belépő elővételben: 2500 Ft, a fellépés napján: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában.
 
Hivatalos honlap: http://www.sus81.jp/djkrush/# 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend