2010.10.20.@ 15.10

A LavaLava bemutatja: Ryan Davis live a Corvintetőn!

A 27 éves Ryan Davis Londonban látta meg a napvilágot, jelenleg Berlinben él, ott írja melodikus techno zenéit, live actjével körbeturnézta már Európát, október 22-én pedig a budapesti Corvintetőn lép fel.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Ryan kilenc éves korától klasszikus gitáron tanult játszani, de hamar rájött, hogy valójában a lemezjátszók kötik le. Később, az évek óta dj-ként tevékenykedő Ryan – saját bevallása szerint – azért kezdett el producerkedni, mert nem talált igazán olyan zenéket, amelyek igazán az ő személyiségét tükrözték volna. Egyedi hangzású zenéjében keverednek a savasabb technobeatek, az érces hangminták, a váratlan megoldások és a harmonikus dallamok. Soulful techno – a nagyok így definiálják és nem kisebb nevek pörgetik Ryan Davis trekkjeit, mint Sven Väth, Ellen Allien, Gui Boratto, Dominik Eulberg vagy Sasha.

A sokoldalú Ryan három kiadó tulajdonosa (Back Home, Maripoza, Klangwelt), rádiós műsorvezető a Protonnál, és gyakran végez elő- és utómunkákat a kanadai Jesse Somfaynak, a francia Electric Rescue-nek és a svéd Minilogue duónak. Alprojektje a Lanny Mayjel közös Davis & May formáció, amellyel kizárólag remixelésre szakosodtak. Ryan ettől függetlenül az utóbbi időben saját élő műsorára koncentrál.

A hazai lineup szinte adta magát. Ryanen kívül még egy live act lesz hallható Andras Toth jóvoltából. András idén tavasszal szerződött, az Egyesült Államokban székelő Alphahouse kiadóhoz, itt jött ki júniusban első EP-je US címmel. A hétszámos anyag a szakma körében is komoly visszhangot váltott ki. Elismerően szólt róla többek között Richie Hawtin, Loco Dice és Joris Voorn is.

 
Az NVC-s Ioda Yesman néven producerkedik, első EP-je Ryan Davis Klangwelt labelénél jött ki, így akár Klangwelt label nightról is beszélhetünk. Ioda társa a Bristolból a bulira hazaérkező, szintén NVC-tag Tempo lesz. A megfelelő fel- és levezetésről a LavaLava rezidens triója, Tolo, Fez & Falcao gondoskodik.

Időpont: 2010. október 22. 22.00

Helyszín: Corvintető
Fellép:
RYAN DAVIS live (Proton / Manual – UK)
ANDRAS TOTH live (Hairy / Alphahouse)
IODA & TEMPO! (Klangwelt / NVC)
TOLO (LavaLava)
FEZ & FALCAO (LavaLava)
Jegyár (csak a helyszínen): 23.00 előtt 900,- Ft, utána 1600,- Ft.

További információ: www.corvinteto.com

 

Címkék: bemutatja corvintetőn! davis lavalava live ryan

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend