2010.11.04.@ 15.11

Bulizz a Heaven Street Seven születésnapi koncertjén!

Az emblematikus hazai zenekar másfél évtizedes jubileumát október közepén válogatáslemezzel, november 12-én, pénteken, az A38-on születésnapi koncerttel ünnepli.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az idén tizenöt éves HS7 a hazai pop-rock színtér egyik valóban megkerülhetetlen formációja. Szűcs Krisztián gitáros-énekes és öttagú együttese készített ma már hivatkozási alapnak számító angol nyelvű lemezeket (Tick Tock No Fear, 1995; Goal, 1997). Írt „raklapnyi”, ma már a rádiókban is mindennap hallható magyar nyelvű slágert (Ez a szerelem, Sajnálom, Mozdulj, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Márta, Szia stb.). Zenéjében pedig a hazai pályán úttörő módon – mások számára is példát mutatva – ötvözte az „angolszász” gitárzenei hangzást a hazai ízekkel, helyi hangulatokkal és magyar nyelvű dalszövegekkel.

Az elmúlt tizenöt évben nem kevés sikert arattak. Játszottak világsztárokkal (REM, Radiohead, Fun Lovin Criminals, Morrissey), nyertek Fonogram-díjat (Szállj ki és gyalogolj – az év albuma, 2005) és első magyar zenekarként lett övék a cannes-i MIDEM fesztivál Európai Áttörés-díja (European Breakthrough Award, 2007). A zenekar „lelke”, Szűcs Krisztián a hazai zenei élet egyik legkarakteresebb, legegyénibb frontembere és dalszerzője, aki anyazenekara mellett az elmúlt években többirányú tehetségéről is számot adott, hiszen számos produkció számára írt dalokat illetve olyan előadókkal, zenekarokkal és produkciókkal szerepelt, mint a Neo, Yonderboi, Péterfy Bori vagy a Budapest Bár.

A Heaven Street Seven jubileumi éve már a fesztiválszezonban is elindult, hiszen az együttes a legnagyobb nyári szabadtéri rendezvényeken külön ezekre az alkalmakra összeállított, a legnagyobb slágereket felvonultató koncertprogrammal lépett fel. A születésnapi évad azonban ősszel csúcsosodik ki, hiszen októberben a boltokba kerül a zenekar Dunabeat című dupla válogatáslemeze – melynek egyik korongján a „csont nélküli” HS7-slágerek és vadonatúj számok, másik lemezén eddig nem hallott dalok, ritkaságok, „kislemez b-oldalak” és demók kapnak majd helyet –, novemberben 12-én pedig jön a születésnapi koncert az A38-on, vendégekkel, monstre koncertprogrammal, s természetesen az esemény súlyához méltó külcsínnel.
 
Kapunyitás: 20.00
20.30- tól: The Moog
21.30-tól: Heaven Street 7
 
Hivatalos HS7 oldal: www.hs7.hu 
Címkék: bulizz heaven koncertjén! seven! street születésnapi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend