2010.11.05.@ 15.11

Szerdán a Millenárison: The Rolling Stones Project

Tim Ries, a Rolling Stones szaxofonistája világsztárokból álló zenekarával lép fel a Millenárison november 10-én, 20 órától.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A felejthetetlennek ígérkező zenés estén Tim mellett megtaláljuk majd a Rolling Stones koncertjein rendszeresen turnézó zenekari tagokat: Bernard Fowler énekest, Darryl Jones basszusgitárost és Ben Monder New York-i gitárvirtuózt. Európa legjobbjai közé tartozó két magyar muzsikus – Oláh Kálmán zongorista és Balázs Elemér dobos – is közreműködik a szenzációs koncerten.  

Tim Ries nagyszabású The Rolling Stones Project nevű zenei vállalkozásában gazdag jazz-hangzások teszik különössé és „ütőssé” a Rolling Stones klasszikus számait. A 2005-ben először kiadott The Rolling Stones Project album hatalmas sikert aratott a zenekritikusok és a zenerajongók körében egyaránt. A felvételeken szereplő 25 vendégzenész között megtaláljuk a Rolling Stones tagjait: Keith Richards-t, Charlie Wattot és Ronnie Woodot, de a produkcióhoz Norah Jones, Sheryl Crow, Bill Frisell, John Scofield, Larry Goldings, John Patitucci és Brian Blade is hozzátették a magukét. Azóta a Stones Project zenekar körbeturnézta a világot, több mint 50 koncertet adva neves koncerttermekben, fesztiválokon, klubokban.
 
Második lemezük, a 2008-ban kiadott Stones World, a híres számok világzenével dúsított változatait hozza, 75 vendégzenész játékával. Többek között a négy Rolling Stones-tag: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Ronnie Wood, valamint Milton Nascimento, a brazil szupersztár; Ana Moura, a szenzációs fadoénekesnő; Sara Baras, a flamenco tánccsillag – és még sokan mások.
 
Tim Ries sokoldalú szaxofonista és zeneszerző. Olyan jazzmuzsikusokkal dolgozott együtt, mint Phil Woods, Tom Harrell, Al Foster, John Patitucci, Dave Liebman, Danilo Perez, Maynard Ferguson, Red Garland, Badal Roy, Maria Schneider és Donald Byrd. Egy, The Joe Henderson Big Band-del közös, Verve lemezzel Grammy-díjat nyert. Tim több mint száz művet szerzett jazz és klasszikus műfajban.
 
Bernard Fowler amerikai zenész és dalszerző. Háttérvokálként lép fel a Rolling Stones együttessel már több mint 20 éve. A turnékon és a stúdiófelvételeken is részt vesz. Rendszeresen lép fel más zenészek koncertjein is. Harmincnál is több albumon szerepel.
 
Darryl Jones amerikai basszusgitáros. Játéka széles körben elismert a jazz, a blues és a rock műfajaiban. Leginkább a Rolling Stones nem hivatalos tagjaként ismert, több mint tizenöt éve játszanak együtt.
 
Ben Monder huszonöt éve a New York-i zenei élet kiemelkedő alakja. Olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Jack McDuff, Marc Johnson, Lee Konitz, George Garzone, Tim Berne, és Kenny Wheeler. Rendszeres fellépő a Maria Schneider Jazz Orchestrában és a Paul Motian Octetben, valamit számos más projektben.
 
Oláh Kálmán a nemzetközi hírű magyar jazz-zongorista mesterien ötvözi a jazz, a népzene és a klasszikus zene elemeit. Számos elismerésben részesült, és olyan neves művészekkel lépett fel, mint Lee Konitz, Randy Brecker, Steve Grossman, Jack DeJohnette, John Patitucci, Tommy Campbell, Ron McClure, André Ceccarelli, Paolo Fresu, Kenny Wheeler, Palle Danielson, Ravi Coltrane, Gerard Presencer és Philippe Chatrene, hogy csak néhányat említsünk. Oláh Kálmán 2006-ban Washingtonban, a Kennedy Centerben a legrangosabb amerikai jazz-zeneszerzőverseny, a Thelonius Monk Jazz Composer’s Competition fődíját vette át.
 
Balázs Elemér rendkívül aktív jazzmuzsikus, a trióval párhuzamosan számos zenekar (Test, Joy, No-spa, Creative Art Ensemble, Off Course stb.) tagjaként koncertezett és készített lemezfelvételeket. Több mint ötven lemezen hallható a játéka, tehetségén és szakmai felkészültségén túl nem mindennapi sokoldalúságát is bizonyítva. A jazz szinte valamennyi irányzatában otthonos, gyakran szerepel világhírű szólisták oldalán: Anette Lowman, Stepko Gutt, Zbigniew Namyslowski, Jukka Perko, Stephane Belmondo, Steve Houben, Lee Konitz, Art Farmer, Pat Metheny vagy Al Jarreau egyaránt a partnere volt.
 
Jegyár: 5500/6500 Ft
 
További információ: www.millenaris.hu
Címkék: millenárison! project rolling stones szerdán

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend