2010.11.11.@ 14.11

Egy pszichoterápiás csoport utolsó éve

Irvin D. Yalom A Schopenhauer-terápia című művében egy pszichoterápiás csoport utolsó évéről számol be. Megindító regény egy életút végéről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Julius Hertzfeldről, a jó nevű pszichiáterről egy rutinvizsgálaton kiderül, hogy gyors lefolyású bőrrákja van. A férfi rákényszerül, hogy szembenézzen a rideg ténnyel: hamarosan meghal. Ez arra készteti, hogy számvetést készítsen az életéről. Felkeresi egykori, szexfüggő páciensét, Philip Slate-et, akin húsz évvel korábban hiába próbált segíteni. Philip mégis gyógyultnak tekinti magát, felépülését pedig a nagy német filozófus, Arthur Schopenhauer pesszimista tanításainak tulajdonítja. Az érzelmeit kifejezni képtelen, kapcsolatfóbiás férfit Julius meghívja terápiás csoportjába. Csakhogy az idő vészesen fogy. Vajon jut-e még ideje arra, hogy valóban segítsen Philipnek? Sikerül-e megvívniuk egymással a csoport tagjainak szeretetéért és elismeréséért? Talán még nem késő.

"Gyönyörűen szőtt mese egy pszichoterápiás csoport utolsó évéről, megindító elmélkedés az élet alkonyáról." (Kirkus Reviews)

Ha szívesen elolvasnád, rendeld meg a könyvet a www.polc.hu weboldalon 20% kedvezménnyel!

Címkék: csoport pszichoterápiás utolsó

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend