2010.11.17.@ 15.11

Videó és tánc különleges találkozása

Kíváncsi vagy arra, hogyan lehet ötvözni a videótechnikát és a táncosok mozgását úgy, hogy abból valami igazán különleges előadás szülessen? Akkor irány a Trafó!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Tünet Együttes Nincs ott semmi – avagy alszanak-e nappal az álmok című előadásában használt real-time videótechnika reagál a mozgó test térbeli elhelyezkedésére, alakjára, mozgásának irányára és dinamikájára. Így alakítja a hat táncos mozdulatait szorongásaik és fantáziáik kivetített képévé, kapcsolataik rendszerét mozgékony absztrakt festménnyé. A 2010. november 24-25-én a Trafóban ismét látható produkcióban ennek az interaktív videótechnológiának a segítségével a táncosok és árnyaik egyformán élő szereplőként lehetnek jelen a színpadon, akár táncolhatnak is egymással. A videótechnika színházakban gyakori alkalmazásával ellentétben tehát itt nem hátteret ad a vetítés, hanem egyenrangú játékostársként szerepel.

„Szabó Réka minden ízében újító munkájának alapötlete lehengerlő. A táncos egyéniségek nagyszerűek. Márkos Albert dzsesszkompozíciója elsőrangú. Nagy Fruzsina jelmeze, Szirtes Attila tér- és fényterve megkapó. (…) Körvonalazódni látszik egy – nem csupán a vegetáló, honi kortárs táncéletben – kiugróan eredeti, intellektuális, játékos, okos, rafinált opus.”
(Horeczky Krisztina)

Időpontok: 2010. november 24. 19.00, november 25. 20.00
Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza (IX. ker. Budapest, Liliom u. 41.)

Címkék: különleges találkozása tánc videó

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend