2010.11.18.@ 14.11

Te lájkolod a kütyüket?

A nők több pénzt költöttek az elmúlt évben elektronikai felszerelésekre, mint cipőkre – derült ki az egyik telefongyártó cég felméréséből. A kütyü-mániánkkal már 14%-kal megelőztük a pasikat. Le vagy maradva? Akkor segítünk gépbe kerülni!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Én és a padom

A végtelen fantáziájú geek-diktátorok jobban elemükben vannak, mint eddig bármikor. Az Apple első táblagépe külön kategóriát nyitott valahol az okostelefonok és a laptopok között: sőt az iPad nem­csak ezek legvonzóbb tulajdonságait ötvözi (a YouTube-tól belassuló böngésző és a katicabogár-méretű gombok nélkül), de új funkciókkal is szolgál. A magazinokat például úgy olvashatod rajta, mint korábban soha: a lapozható oldalak ké­peit két ujjal elforgathatod 3D-ben, a divatképek pedig egy tapintásra életre kelnek, és a modellek bemutatót tartanak az újság lapján. Egyelőre a csodamasina nem olcsó mulatság, viszont jövőre már jönnek a középkategóriás modellek is más gyártóktól.

Vonaton a könyvespolc

Míg az asztali számítógépek, a netbookok és a laptopok eladásai folyamatosan esnek, az e-könyv-olvasók után a világ minden táján kapkodnak. A kb. travel size Cosmo-méretű, hihetetlenül vékony gép memóriájába átlagosan 1500 e-könyv fér, de vásárolhatsz rá magazinokat és napilapokat is wi-fi kapcsolaton keresztül. Ha szeretnéd, a szöveget fel is olvassa neked az e-könyv, sőt hallgathatsz rajta zenét, és egyes típusokban még webböngésző is van. És ami a legjobb: egy egész könyvespolcot magaddal vihetsz a strandra, a vonatra vagy az ágyadba, miközben olyan trendinek érezheted magad a kütyüddel a kezedben, mint Hayden Panettiere, Cameron Diaz és Kellan Lutz. Ők mind lecserélték a papírpoharas kávét, mint „utcai kiegészítőt” a lazán a hónuk alá csapott e-könyv-olvasóra.

E-edző és illatosított USB

Még néhány év, és az egészségünkre virtuális dokik, edzők és terapeuták felügyelnek majd – állítják a trendkutatók. Hogy milyen lesz a szép új világ, abba már most is belekóstolhatsz: létezik például tartásjavító webkamera, ami azt figyeli, helyesen ülsz-e a gép előtt. Ha görnyedve bámulnád az Excel táblázatokat, a kütyü elkezd villogni, és ha 15 másodperc múlva sem csücsülsz egyenesen, hangosan szirénázni kezd. A mi kedvencünk a Wii Fit, ami nemcsak a gerincedre, hanem a súlyodra is figyel. Ha ráállsz a játékhoz csomagolt egyensúlyozólapra, a program megállapítja, mennyi felesleged van. Sőt összeállít neked egy személyre szabott edzéstervet, ami aerobik-, fitnesz- és jógagyakorlatokat is tartalmaz. Ahogy erősödsz, a tornád is változik veled, ha pedig lazítani van kedved, síelhetsz, snowboardozhatsz, vagy pingvintáncot is járhatsz a Wii-vel.

A cikk folytatását megtalálod a decemberi Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:
 
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend