2010.11.18.@ 15.11

Töltsd az Adventet Győrben!

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 rendezvénysorozat keretein belül november 26 és december 31 között fergeteges programok várnak a találkozások városában, amely Adventkor is felejthetetlen élményeket ígér.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai program-kavalkáddal várja az érdeklődőket az egész országból. Az ünnepélyes fesztiválnyitó ökumenikus áldása, és Borkai Zsolt polgármester köszöntője után részletek láthatunk a Győri Nemzeti Színház Mária Evangéliuma című rockoperájából, majd városszerte bekapcsolják az ünnepi díszkivilágítást. Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 ideje alatt Győr a Fények Városaként ejti ámulatba vendégeit. A Belvárosbanbetlehemes játék, Mindenki Karácsonyfája, és 7 méter átmérőjű óriási adventi koszorú jelzi az ünnep közeledtét.
 
A felújított Széchenyi tér egyedülálló zenés fényjátékai, fénycsóvái, a csodás színekben táncoló fénnyel festett épületek, a lenyűgöző díszkivilágítás, a forralt bor és a sült gesztenye csábító illata mellett Győr multikulturális programkínálata is tartalmas kikapcsolódást ígér.
Győr, a „Kultúra Magyar Városa 2010” címéhez méltó eseménysorozattal várja a város polgárai mellett a megyeszékhelyre látogatókat is.  
 
November 27-én, szombaton Bálint András Márai – estje az egykori Zsinagógában, a Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye a Richter-teremben, a Nemzetközi Latin-amerikai Táncverseny pedig a sportcsarnokban várja a vendégeket. November 28-án, vasárnap, Kulka János: Akarod vagy nem lemezbemutató koncertje varázsolja el a Győrbe látogatókat.
 
Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 koncertkínálatában szerepel többek között a Hangraforgó, a Cserefa, a Viol-in Time, az Alma, a Star Machine, Boogie Woogie és Blues Est, de Szekeres Adrien, Auth Csilla, Dávid Viktóra gospel énekes, a Kaláka együttes, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, a Boleró Fúvós Együttes és Illényi Katica is fellépnek a rendezvénysorozaton.  
 
Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 hangversenyei közül érdemes kiemelni Bella Dániel orgonakoncertjét, a Bencés kórus és a Győri Filharmonikus Zenekar fellépéseit és a Palestrina kórus bemutatkozását.
 
Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 multikulturális rendezvénysorozat színházi bemutatói – a Győri Nemzeti Színház premierje, Csukás István és Darvas Ferenc Ágacska című mesejátéka, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola Diótörője – is nagy érdeklődésre tartanak számot:
 
Az elmaradhatatlan Fábry-est humorbonbonjaival szórakoztat majd, míg a Polgári Szalon Angyalok a magyar költészetben előadása versekkel, muzsikával készülődik a karácsonyra.
 
Győrkőcváros télen is kiemelt figyelmet szentel a gyerekeknek: kisállat simogató, szalmalabirintus, számos Mikulás és Krampusszal program várja a kicsiket, de igazi szenzációt ígér a III. Nemzetközi Betlehemes Találkozó is.
 
Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 eseményeiből nem maradhatnak ki a gasztronómiai kalandozások sem.
 
A belvárosi disznóvágáson a hurka- és kolbásztöltés mellett toros káposztaleves rotyog majd az üstben. A Szigetközi halkülönlegességek napján tradicionális és különleges halételek – parázson sült keszeg, halkrémek, tepsis hal, harcsapaprikás – várják a látogatókat, akik a régió kuriózumába, a márnaderékból készült ecetes halba is belekóstolhatnak. Az édesszájúak kedvére Győr ünnepi beigli sütést is rendez, ahol nagymamáink receptjei alapján dagaszthatjuk és süthetjük a mákos és diós finomságokat.
 
Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 Szilveszteri Városi Vigasságokkal: tűzijátékkal, koncerttel és utcabállal zárul december 31-én.
 
Győr idei turisztikai csomagjaiban a helyi szállásadók egységes árai és kész programjai mellett minden korosztály megtalálja a személyre szabott ajánlatát. A minden évszakban varázslatos Győr Advent idején is különösen jó választás!
 
Részletes programok:  www.gyor.hu

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend