2010.11.22.@ 15.11

Riddim Colony az A38-on!

Bécs reggae-dancehall szcénájának a kiválóságai lépnek fel a honi megfelelőikkel, egyben meghívóikkal együtt ezen a fergeteges estén, ahol az mindenki lelazul majd, s mosoly ül ki minden arca. A koncertek a My City Vienna fesztivál keretein belül kerülnek megrendezésre.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Magyarország első számú eredeti nyelven megszólaló jamaikai stílusú reggae zenekara a műfaj széles skáláját játssza a legmélyebb roots-tól egészen a legcsapatósabb dancehall-őrületig. A Riddim Colony 2005 elején alakult azzal a céllal, hogy a friss jamaikai zenei megoldásokat és előadásmódot követve saját muzsikát hozzon létre. Minden koncertjük egyedi élmény, a mindenkit megmozgató feszes reggae vibe, a változatos program, a közönséggel való szoros kapcsolattartás, a kidolgozottság és az improvizatív szabad előadói stílus izgalmas elegye, a különleges pozitív atmoszféra alapjellemzők. Gyakran különböző vendég mc-kkel és énekesekkel is együtt játszanak, és új ötletből, megoldásból sincs soha hiány. Kezdetektől fogva saját muzsikát játszanak, azaz egyrészt teljesen saját szerzeményeket, másrészt általuk feldolgozott riddimeket saját verzióban, saját szövegekkel. A kőkemény „riddim-szekcióra”, a dob-basszus-gitár-billentyű elemi erejű összjátékára épül a markáns háromtagú fúvósrészleg, és az egészet irányító nagyszerű énekes, a főleg angol-patois nyelven szövegelő G.Ras komoly mondanivalóban is bővelkedő, meglepően hiteles, mindig magával ragadó előadása, megerősítve két csodás hangú leány finom és precíz vokáljával. Így együtt állandó fellépői a hazai fesztiváloknak, rendszeresen játszanak Budapesten és vidéken, valamint egyre gyakrabban külföldön is.

A magyar reggae fesztiválok elmaradhatatlan főfellépői közé tartoznak, és a reggae számos világnagyságával is játszottak már egy színpadon (Sizzla, Max Romeo, Perfect, House of Riddim, Mykal Rose, Yellowman stb.), továbbá a társaság bizonyított már többek között a Szigeten, az EFOTT-on, a LB27 Reggaecampen, a SzIN-en vagy épp Európa legnagyobb reggae fesztiválján, az olaszországi Rototom Sunsplash-en.

A Riddim Colony első kiadványa a Message of I&I 2008. elején jelent meg, és az első nyomás példányszámai még abban az évben elfogytak. A hazai rádiók (pl. radiocafé 98.6, MR2) több számot is játszanak erről a lemezről. A zenekar a Fekete tengernél forgatta a romániai MC General Trix vendégszereplésével készült számuk (Wha Gwaan) videoklipjét, amelyet a zenei televízió csatornák játszási listájukra helyeztek. Legfrissebb kiadványaik egy 2009 januárjában megjelent 4 számos kislemez (What A Day EP), amely a videoklipet is magában foglalja, illetve az énekes G.Ras riddimekre felvett Burn Fyah című első önálló lemeze.

A felállás:
Komáromy Gergő (Gregory G.Ras) – ének
Pataki Lilla – vokál
Tulkán Szlivia – vokál
Koós-Hutás Áron – trombita
Nagy László Ábel – harsona
Songoro Fatime – szaxofon
Deseő Balázs – billentyű
Puskás Richárd – gitár
Tóth László (Leslie 2 Long) – basszusgitár
Vas Mihály (Miguel) – dob
Arató Dániel (Dugó) – hangmérnök

Időpont:
2010. november 26., péntek 21.00
Helyszín: A38 állóhajó

Bővebb infó: www.a38.hu
 

Címkék: a38-on! colony riddim

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend