2010.11.29.@ 15.11

Látogass el a Cafe Cinema Budapestbe!

A Cafe Cinema Budapest nem csupán egy szórakozóhely, hanem egy olyan kulturális színtér, ahol a hazai és külföldi vendégek igényes kulturális programok közül is válogathatnak, legyen szó filmvetítésről, kulturális színpadi műsorról, vagy épp egy könnyűzenei koncertről. A november 27-én nyíló Cafe Cinema Budapest a Párisi Udvar bejáratánál nyitja meg kapuit, a Haris köz 3. szám alatt. A 170 nm-es klubban maximum 120 fő felejthetetlen szórakozására nyílik lehetőség, estéről estére. Egy hely, egy érzés, amit csak itt kaphatsz meg… Ez a Cafe Cinema Budapest!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Cafe Cinema Budapest tulajdonosa szerint eljött az idő egy exkluzív, többféle szórakozási lehetőséget egyszerre biztosító, exkluzív klub megnyitására.

„A tengerentúlon, illetve Nyugat-Európában már régóta léteznek olyan szórakozóhelyek, melyek többféle szórakozási lehetőségeket, egyszerre kínálnak vendégeik részére. Legfőbb ideje volt, hogy idehaza is megteremtődjön ennek lehetősége. Vágyaim szerint a Cafe Cinema Budapest rövid időn belül a minőségi szórakozásra éhezők törzshelyévé válik majd, ahol egy helyen van mód egy izgalmas film megtekintésére, egy meghitt hangulatos beszélgetésre, vagy épp egy könnyűzenei koncert meghallgatására. Természetesen mindezt exkluzív környezetben. Bízom benne, hogy a Cafe Cinema Budapest üde színfoltjává válik a budapesti éjszakai életnek!”
 
A különböző kulturális programok egyidejű megszervezésének elengedhetetlen feltétele egy megfelelő adottságokkal rendelkező helyszín biztosítása volt. Így esett a választás a Haris közben lévő helységre, ahol egy 170 nm-es, 3 szintes, nyáron 120 nm terasszal is rendelkező, exkluzív törpeklub kerülhetett kialakításra. Az egész klub a szesztilalom idején működő amerikai lokál hangulatát eleveníti meg nekünk. A felső szinten a csupán „álcaként” működő mozi terem található, míg az alagsorban rejtőzik az „illegális lokál”.
 
Mivel a Cafe Cinema Budapest nem egy hagyományos szórakozóhely, hanem egy kulturális színtér is egyben, így a klub tulajdonosa felkérte Kovács Róbert, színész-műsorvezetőt, hogy művészeti vezetőként vegyen részt a klub kulturális programsorozatának összeállításában.
 
„Nagy kihívás számomra, hogy folyamatosan olyan minőségi kulturális programsorozatot tudjunk kínálni, mely idevonzza majd a hazai és nemzetközi, igényes szórakozásra vágyó exkluzív vendégkört. Az idei évben elsősorban nemzetközi kultuszfilmeket, de a jövő évtől kezdődően már a legismertebb magyar filmeket is vetíteni fogjuk, ezzel is népszerűsítve a hazai filmgyártást. Az alagsorban a könnyűzene rajongók, illetve a szórakoztató színházi előadásokat, színpadi műsorokat, humoristákat kedvelő közönség igényeit szeretnénk kielégíteni. Nagyon fontos, hogy mihamarabb kialakuljon egy törzsközönség, akiknek a visszajelzéseit figyelembe véve fogjuk kialakítani a klub jövőbeni programjait. A programszervezésben stratégiai partnerünk a PopulArt, akik a magyar könnyűzenei élet legjelesebb fellépőit csábítják majd a Cafe Cinema Budapest színpadára.”
 
Vámosi Krisztián szerint a Cafe Cinema Budapest sikere leginkább a kulturális programkínálaton múlik majd:
 
„Biztos vagyok abban, hogy igény van a minőségi kulturális programokra és szórakozásra idehaza is. Jelenleg előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Katona József Színházzal egy közös kulturális évad meghirdetéséről, melynek keretében kamaraszínházi előadások, közös felolvasóestek, író-olvasó találkozók kerülnek majd megrendezésre. Azt gondolom, hogy az együttműködés létrejöttével egy valóban minőségi szórakozási lehetőség nyílik Budapest szívében.”
 
A szórakozóhely belső enteriőrje a ’20-as, ’30-as évek amerikai klubjainak stílusát idézi fel. Ebben az időszakban ugyanis – a szesztilalom bevezetése miatt – sorra nyíltak a különböző illegális klubok, lokálok, melyeket a klubtulajdonosok különböző „kulturális fedőtevékenységekkel” igyekeztek álcázni az amerikai hatóságok elől. A belsőépítészeti remekműnek is beillő Cafe Cinema Budapest vendégei a földszintről nyíló lépcsőkön keresztül juthatnak a klub felső és alsó szintjeire. Az emeleti részen kapott helyet egy korhű mozi terem, mely egyben a „kulturális fedőtevékenységét” jelképezi a klubnak, míg az alagsorban bújik meg az „illegális luxus lokál”. A lokál hátsó traktusában egy kisebb pódium került kialakításra, mely alkalmas színpadi műsorok, 2-3 fős kamaradarabok, illetve könnyűzenei koncertek befogadására egyaránt.
 
A terem oldalsó részében egy bárpult kapott helyet, ahol különleges koktélokkal, szivarokkal, italkülönlegességekkel várják a klub exkluzív vendégeit. Vámosi Krisztián elképzelései szerint jelentős kedvezményeket nyújtó klubtagsági rendszert is szeretne bevezetni, melyet a régi amerikai lokálok mintájára szintén kiváltságosok kaphatnának meg, akik rendszeresen részt vesznek a klub rendezvényein. A klub ajtaja november 27-től azonban nemcsak a klubtagok, hanem minden kultúra iránt érdeklődő és egyben szórakozni vágyó előtt nyitva áll. A klub önálló weboldallal is rendelkezik már (www.cafecinema.hu), melyen már most megtalálható az aktuális moziműsor, a zenei koncertek időpontjai 2011. január 30-ig bezárólag.
 
Mi kellhet még egy feledhetetlen budapesti éjszakához…?

A Cafe Cinema Budapest programja az alábbi linkeken tekinthető meg:
http://cafecinema.hu/koncertek-fellepok.php
http://cafecinema.hu/mozimusor.php

Cím: Budapest 1052, Haris köz 3. (a Párisi udvar bejárata mögött)

Nyitva tartás:
Szerda 19.00 – 02.00
Csütörtök-Szombat 19.00 – 03.00
Vasárnap ZÁRVA

Weboldal: www.cafecinema.hu 
Címkék: budapestbe! café cinema látogass

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend