A legjobb albumok karácsonyra

Ha szeretteidet karácsonyra cd-vel szeretnéd megörvendeztetni, akkor olvasd el a Cosmo.hu összeállítását, és válassz a szuper újdonságok közül!

2010.12.01. 14:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Heaven Street Seven: Dunabeat 1995-2010

Az emblematikus hazai zenekar másfél évtizedes jubileumát válogatás lemezzel ünnepli. Az idén tizenöt éves HS7 a hazai pop-rock színtér egyik valóban megkerülhetetlen formációja. Szűcs Krisztián gitáros-énekes és öttagú együttese készített ma már hivatkozási alapnak számító angol nyelvű lemezeket (Tick Tock No Fear, 1995; Goal, 1997). Írt „raklapnyi”, ma már a rádiókban is mindennap hallható magyar nyelvű slágert (Ez a szerelem, Sajnálom, Mozdulj, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Márta, Szia stb.). Zenéjében pedig a hazai pályán úttörő módon – mások számára is példát mutatva – ötvözte az „angolszász” gitárzenei hangzást a hazai ízekkel, helyi hangulatokkal és magyar nyelvű dalszövegekkel.

Az elmúlt tizenöt évben nem kevés sikert arattak. Játszottak világsztárokkal (REM, Radiohead, Fun Lovin Criminals, Morrissey), nyertek Fonogram-díjat (Szállj ki és gyalogolj – az év albuma, 2005) és első magyar zenekarként lett övék a cannes-i MIDEM fesztivál Európai Áttörés-díja (European Breakthrough Award, 2007). A zenekar „lelke”: Szűcs Krisztián a hazai zenei élet egyik legkarakteresebb, legegyénibb frontembere és dalszerzője, aki anyazenekara mellett az elmúlt években többirányú tehetségéről is számot adott, hiszen számos produkció számára írt dalokat illetve olyan előadókkal, zenekarokkal és produkciókkal szerepelt, mint a Neo, Yonderboi, Péterfy Bori vagy a Budapest Bár. A Heaven Street Seven jubileumi éve már a fesztivál szezonban is elindult, hiszen az együttes a legnagyobb nyári szabadtéri rendezvényeken külön ezekre az alkalmakra összeállított, a legnagyobb slágereket felvonultató koncert programmal lépett fel. A születésnapi évad azonban ősszel csúcsosodik ki, hiszen november 12-én a boltokba került a zenekar Dunabeat című dupla válogatás lemeze – melynek egyik korongján a „csont nélküli” HS7-slágerek és vadonatúj számok, másik lemezén eddig nem hallott dalok, ritkaságok, „kislemez b-oldalak” és demók kapnak helyet.

The Twist: Live Through The Cool

December elsején jelenik meg a The Twist első, Live Through The Cool című lemeze az Alexandra Kiadó gondozásában. A négy sokat tapasztalt zenész: Ábrahám Zsolt, Ács Oszkár, Szőcs Gergő és Szűcs Krisztián „anyazenekaraikban” (Heaven Street Seven, Amber Smith, Időrablók) és különféle vendégszerepléseik során (Yonderboi, Realistic Crew, Neo) sok mindent megvalósíthattak már zenei elképzeléseikből, mégis a tinédzserek lelkesedésével álltak neki új bandát alapítani. A zenekar az album dalaival új világot próbál teremteni, ami furcsa elegye a rock globális nyelvének és a huszadik század eleji pesti kávéházakat, vagy akár egy Krúdy novellát belengő meseszerű atmoszférának. A lemez zenei világa a kifacsart diszkótól, a 60-as évek beatzenéjén át a szikár rock and rollig igen széles skálán mozog, de természetesen rajta vannak a tavalyi évben a rádiókban igen gyakran hallott The Original illetve Watching the good life című slágerek is, nem beszélve a Sena és Szűcs Krisztián által közösen énekelt Amateurs című monumentális balladáról. A sokoldalú megszólaláshoz hozzájárultak Both Miklós (hegedű) és Márkos Albert (cselló) vendégművészek is.  
 

Pink: Greatest Hits… So Far!!!
A ma már ikonnak számító, erőteljes énekhangjáról és vadóc külsejéről ismert Pink megjelentette "Greatest Hits… So Far!!!" című vadonatúj válogatásalbumát, melyen a legnagyobb slágerek mellett helyet kapott három vadiúj dal is, köztük a hosszú idő óta közreműködő Max Martin producerrel közösen írt és készített "Raise Your Glass" című új rádiós slágerrel. 2000-es debütálása óta, P!nk (Alecia Moore) a saját maga által kikövezett úton haladt sikerei felé, mint tehetséges énekes, dalszerző, előadó. Az elmúlt két évben megállíthatatlanul járta a világot turnéjával, Európát, Észak-Amerikát és Ausztráliát is érintve, a rajongók és kritikusok egyöntetű lelkesedése mellett.

Viva Elvis

Az album Elvis életének és zenei pályafutásának állít egyedülálló, 21. századi emléket. A november első hetében megjelenő albumon a Király hangja teljesen új kontextusba helyezve hallható. A Rock’ n ‘Roll Királya, Elvis Presley vitathatatlanul egyike a populáris kultúra legnagyobb hatású művészeinek. Ahogy John Lennon mondta egykor: “Elvis előtt semmi nem volt.” A kiváló posztmodern stúdióalbum amellett, hogy jelen korunkból idézi fel Elvis szellemét, megőrzi az eredeti Elvis-hangzás jellegzetességeit. A lemez széles zenei spektrumot ölel át, blues, rockabilly, gospel, folk és pop egyaránt fellelhető rajta, emellett a garázs rock, a punk és hip-hop műfajokból is merítkezik, így hűen érzékelteti Elvis sokoldalúságát.

Jamiroquai: Rock Dust Light Star

5 év kihagyás után a rajongók legnagyobb örömére a Jamiroquai visszatér immár hetedik stúdió albumával, ami a „Rock Dust Light Star” címet viseli. A banda idáig több mint 25 millió lemezt adott el világszerte, és olyan slágerek tulajdonosa, mint a „Cosmic Girl”, a „Supersonic”, vagy a TV reklámból is jól ismert „Dance”. Jay Kay nemrég azt nyilatkozta, hogy nagyon büszke az új album anyagára, aminek legnagyobb részét saját otthonában Oxfordshire-ben, Angliában rögzítették.
 

 
Ákos idén áprilisban Szinbád dala címmel maxi lemezt jelentetett meg, mely pár hét alatt platina lemezes státuszt ért el. A kiadvány megjelenését követően Ákos májustól azonos néven, Szinbád Turné 2010 műsorával járta be az országot. A turné ez idáig tizenhárom előadását több mint 110 ezer érdeklődő tekintette meg, határon innen és túl. A koncertsorozat legjobb pillanatait Streba Zoltán és Juhász Viktor operatőrök örökítették meg, mely november 29-én, dupla DVD-n látott napvilágot.  A turné teljes műsora – mely számos meglepetést rejteget, köztük a turné szegedi Dóm téri előadásán rögzített Ne fájjon többé Mező Misi (Magna Cum Laude) és Lukács Laci (Tankcsapda) közreműködésével – mellett számos különlegesség található a két korongnyi kiadványon: interaktív menük, alternatív képsáv, rejtett exkluzív videó, valamint az Extra korongon a Szinbád dala és A fénybe nézz klipje, két werkfilm a Szinbád Turné 2010 állomásairól és A katona imája című lemez előkészületeiről.
 
 
A meghitt dallamok, régi és új karácsonyi dalok, valamint Adrien legszebb slágerei ezúttal  a  Rózsafüzér Királynéja Templomban  csendülnek fel. A különleges környezet lecsendesíti a külvilág rohanó zaját, és engedi a koncert közönségét egy kicsit befelé figyelni, hogy új lendülettel, új hittel, újjászületett érzésekkel köszöntse mindenki az év legszebb és legszentebb ünnepét. Öltöztessük hát ünneplőbe szívünket Szekeres Adrien Adventi DVD-jével! A DVD mellett ajándék CD teszi teljessé a kiadványt, melyen a koncerten elhangzott összes felvétel helyet kapott.

Fotó: NorthFoto

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend