2010.12.02.@ 14.12

Ajándékozz mentális feltöltődést karácsonyra!

Lepd meg ismerőseidet a legjobb kötetekkel, amelyek a mentális feltöltődésben lehet segítségükre. A Cosmo.hu válogatásából mindenkinek találhatsz személyre szabott könyvet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A címekre kattintva megrendelheted a könyveket a polc.hu weboldalról 20 % kedvezménnyel!

Thomas d’Ansembourg: Elég a kedvességből, legyél igaz!

Az informatika korában egyre több ember kommunikál egyre gyorsabban és egyre rosszabbul. A gyors megoldások világában azt kockáztatjuk, hogy elvesztünk valami bensőséges és igaz dolgot, valamit, ami olyan fontos, hogy minden más könnyen kilátástalanná válhat nélküle: a találkozást. Két emberi lény igazi találkozását színjáték, álarc nélkül, élősködő félelmeink, előítéleteink nélkül, amikor nem nehezedik ránk megszokott körülményeink, régi reflexeink súlya, és kiszabadulhatunk telefonjaink, tévéképernyőink és monitoraink világából.

Ez a valódi találkozás pedig csak két teljes és igaz ember kommunikációjában valósulhat meg, amikor egyik sem akar megfelelni a másiknak, nem akar tetszeni, nem akarja mindenáron, hogy szeressék, hogy kedvesnek tartsák. A fő kérdés tehát az, hogy miként maradhatunk hűek önmagunkhoz, miközben a másikkal vagyunk, vagy megfordítva: hogyan legyünk a másikkal úgy, hogy közben önmagunk maradunk? Hogyan fejezhetjük ki az igazunkat úgy, hogy közben tiszteljük a másikat és önmagunkat?

Ezekre a kérdésekre kínál választ Thomas d’Ansembourg könyvében, amelyből megtanulhatjuk, hogyan programozhatjuk újra önkifejezésünk módját az erőszakmentes kommunikáció segítségével. A folyamat végére örömmel tapasztalhatjuk, hogy közelebb kerültünk mind másokhoz, mind pedig önmagunkhoz, nyitottabbá váltunk a világ dolgaira. Mert ez a módszer nem csupán a kommunikációnk módját változtatja meg, hanem az egész világlátásunkat is, hiszen épp ez a lényege – hogy szeressük a másik embert, hogy merjük szeretni önmagunkat, és szeressük az életet a maga teljességében.

Jack Canfield, D. D. Watkins: Élj a vonzás törvénye szerint!

Jack Canfield már A Titok című nagysikerű könyv megjelenése előtt is lelkes terjesztője volt a Vonzás Törvényével összefüggő, ősi alapelveknek. Canfield több mint harminc éve él ennek az univerzális törvénynek a szellemében, amelynek erejét mi sem bizonyítja jobban, mint a szerző személyes sikerei. Élj a vonzás törvénye szerint! című művében megosztja velünk tudását és tapasztalatait, bemutatja azokat a kipróbált technikákat és módszereket, amelyek segítségével mi magunk is a javunkra fordíthatjuk a Vonzás Törvényének hatalmát.

Ez a praktikus kézikönyv útmutatást ad, hogy miként használjuk a Vonzás Törvényét egy boldogabb élet megteremtéséhez. Canfield nemcsak azt írja le, mit kell tudnunk, hanem azt is, mit kell tennünk ahhoz, hogy az életünkbe vonzzuk mindazt, amire vágyunk. Az Élj a Vonzás Törvénye szerint! lépésről lépésre vezet végig álmaink, céljaink és vágyaink megfogalmazásának folyamatán. Mindez segít önmagunk jobb megismerésében is – megtudhatjuk, kik vagyunk valójában, és miért születtünk erre a világra.

Máris kezdődik az utazás! Megváltoztathatjuk az életünket, tudatosabbá válhatunk, és szebb – szeretetteljesebb, örömtelibb, teljesebb – jövőt teremthetünk magunknak.
 

 
Az ismert pszichológus és életvezetési tanácsadó, Robert Betz segítségével radikálisan őszinte leltárt készíthetünk az életünkről. Megszabadulhatunk a régi mintáktól, berögződésektől és szokásoktól. Fizikai, szellemi és lelki terhek cipelése helyett végre új életet kezdhetünk, és szívünk dalolni fog a boldogságtól…
 
 
Több mint tíz évvel az "Érzelmi intelligencia" megírását követően Daniel Goleman egy újabb forradalmi jelentőségű könyvvel állt elő. A legfrissebb tudományos és gyakorlati példák sorával érzékelteti, hogy a verbális és logikai készségek mellett mekkora jelentősége van az érzelmi és társas intelligenciának nem csupán társas kapcsolataink, hanem harmonikus érzelmi, lelki fejlődésünk, sőt még anyagi érvényesülésünk szempontjából is. Szociálpszichológiai és idegtudományi iskolák bemutatásával vezet be az emberi agy működésének rejtelmeibe s abba a gyökeresen új szemléletbe, hogy az emberi agy működése nem csupán az agykérgen belül, hanem két agy között végbemenő folyamatokban is vizsgálható. Több fejezet foglalkozik a gének és kulturális mémek szerepével, vagyis az emberi kapcsolatok biológiai és társadalmi természetével. A társas intelligencia olyan készség, ami a látáshoz, halláshoz és mozgáshoz hasonlóan megkönnyíti az élet fizikai, gazdasági, társadalmi dzsungelében való fennmaradást, eligazodást. Aki a társas intelligencia különleges képességével rendelkezik, olvasni tud a másik ember gondolataiban, belelát a lelkébe, szívébe, együtt érez vele. Megismeri az adás örömét, és ezzel örömet szerezhet másoknak is. Ahogy az olvasót is örömmel tölti el e könyv olvasása, különösen, amikor a leírtakban ráismer azokra a hétköznapi helyzetekre, amikkel oly gyakran szembesül, ám ritkán tudatosít.

Mark Mieras: Többet ésszel

-Hol rejtőzik a tudat?
-Hogyan működik az agy?
-Hogyan rendezi egységes világgá tapasztalatainkat?
-Mely agyterületek felelősek a különböző érzésekért, gondolatokért, késztetésekért, vágyakért?

Az agy működésével legtöbbször csak a szellemi teljesítmény vagy az intelligenciaszint vonatkozásában szokás foglalkozni. Mark Mieras azonban nem áll meg ezen a ponton: felhívja a figyelmünket arra, hogy agyunk az élet szinte minden mozzanatában szerepet játszik. Magyarázatot ad többek között az olyan érzelmekre, mint a szerelem, az ambíció, az élvezet vagy a boldogság, illetve az olyan bosszantó dolgokra, mint a túlsúly, az időeltolódáshoz való alkalmazkodás, a feledékenység vagy a premenstruális szindróma. Megismerteti velünk a különböző életszakaszokban, például a gyermek-, a serdülő- vagy az öregkorban végbemenő agyi változásokat.

Ebben a könyvben minden elképzelhető dologról szó esik – és még annál is többről. A "Többet ésszel" mindenkiben felébreszti és ébren is tartja az agykutatás iránti kíváncsiságot. Akinek van egy csöppnyi esze, elolvassa!

 
A sors törvényei hasonlóak a fizika törvényeihez. Aki ismeri őket, profitálhat belőlük, aki viszont nem vesz róluk tudomást, könnyen megütheti a bokáját.

Használjuk e kötetet az élet tankönyveként, mert életbevágóan fontos, hogy megtanuljuk a világ működésének szabályszerűségeit. Abbéli próbálkozásaink ugyanis, hogy semmibe vegyük ezeket, nyilvánvalóan kilátástalanok, és minden szinten csak kárt okoznak. Eddig még egyetlen embernek sem sikerült elkerülnie a sorsát! Az idő megérett a változásra! Kezdjük rögtön azzal hogy megismerjük a sors törvényeit, együttműködünk velük, s így minden szempontból és minden szinten sikeresebb életben lehet részünk. Olyan életben, amelyik amellett, hogy több örömöt okoz, és több tapasztalattal ajándékoz meg, izgalmasabb és boldogabb is.

 
Immár bizonyos, hogy gondolataink átprogramozásával szervezetünkön is változtathatunk! Aki elolvassa ezt a könyvet, egyszer és mindenkorra megváltoztatja elképzeléseit a gondolkodás természetéről. Megdöbbentő felfedezések arról tanúskodnak, hogy gondolataink szervezetünk valamennyi sejtjére hatással vannak. A szerző – neves sejtbiológus – képekkel és mindennapi példákkal, közérthetően és szellemesen fejti ki mindezt. Eszerint nem a gének és a DNS szabályozzák az életfolyamatokat, hanem sejten kívüli tényezők. Többek között azok az erőterek, amelyeket pozitív és negatív gondolataink gerjesztenek. Ez alapvetően befolyásolja személyes életünket és az emberiség jövőjét.
 
 
A világhírű csimpánzkutató új könyvéből megtudhatjuk, hogyan próbál a természet alkalmazkodni napjaink megváltozott körülményeihez, és megismerhetünk néhány olyan férfit és nőt, akik elszántan és a nehézségekkel nem törődve, akár hosszú évtizedeken keresztül dolgoznak azért, hogy egyes állatfajokat megmentsenek a kihalástól. Jane Goodall magával ragadó stílusú könyve mindannyiunkat ráébreszt arra, milyen sokat számít akár egyetlen ember szenvedélye és kitartása, és mennyi mindent tehetünk akár mi magunk is a természet sokszínűségének megőrzéséért.

Fotó: NorthFoto

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend