2010.12.09.@ 15.12

Milliós óracsodák Budapesten

Láttál már olyan órát, amely áráért egy lakást is vehetnél?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Most megnézheted. A világhírű IWC európai utazó kollekciója lesz megtekinthető néhány napig Budapesten, a belvárosi Kristóf téren található Watch De Luxe szalonban. Az óracsodák legdrágábbika egy percütős Portuguese, ami 19.800.000 forintba kerül. Akadnak persze relatíve olcsóbbak is, például, amelyiknek hirdetési szlogenje így hangzik: „Pont ugyanannyiba kerül, mint amennyit felesége kocsijáért kap”. Persze, ne egy Trabantra gondoljunk… Most mindenesetre azok, akik szeretik a szép órákat, ezeket a műszaki remekeket megcsodálhatják a kiállításon.
 
Az IWC óráit egyébként azok is ismerhetik, akik kevésbé járatosak a luxusórák világában.  Egy Portuguese Automatic-Chrono például Ricardo Tubbs csuklóján tűnik fel a Miami Viceban. Egy öröknaptárral, kronográffal szerelt Da Vinci modell pedig a Tőzsdecápák 2010-es folytatásába jelzi azt, hogy viselőjének telik a legdrágább luxuscikkekre is. A filmben szereplő órából ezer készült  vörös aranyból és háromezer rozsdamentes acél tokban. Az óra dátumot, napot, hónapot, évet (mind a négy számjegyet) és holdfázist felvonultató öröknaptár is tartalmaz. A film másik szereplője a Jacob Moore-t alakító Shia LaBeouf szintén egy IWC –t visel, persze öröknaptárral. A Portuguese ráadásul hétnapos járástartalékkal rendelkezik.
 
Ebből is kiderül, micsoda technikai felkészültség kell ahhoz, hogy ennyi mindent bezsúfoljanak ezekbe az apró szerkezetekbe.  És talán ez már az árakat is megmagyarázza.  
 
A kiállítás megtekinthető december 13-20 között, Budapest, V. Kristóf tér 6.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend