Színházi csemege: némafilmes Koldusopera a Thália Színházban!

Hallottad már a darab címét, esetleg olvastál róla, de még nem volt alkalmad megnézni? Akkor foglalj rá jegyeket nyomban – a Thália Színházban ugyanis parádés szereposztással került színpadra az előadás!

2010.12.10. 15:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha eddig te is csak a címe alapján ismerted a Koldusoperát, itt a remek alkalom, hogy egy hideg téli estén jegyet válts a darabra. A Koldusoperát december 3-án mutatta be a Budapesti Operettszínház, az előadásokra a Thália Színházban kerül sor. Érdekesség, hogy a darabnak 50 évvel korábban az akkor itt működő Petőfi Színházban született legendás előadása.

A keserű történet most különleges formában kerül bemutatásra: egyszerre opera, musical és operett, valamint mindezek paródiája, azonban leginkább a némafilmek stílusát idézi. Bár a darab a 20. századi színházi avantgárd része volt, mára már klasszikus rangra emelkedett, hiszen olyan, azóta számtalanszor feldolgozott "slágerek" hangzanak el benne, mint a Cápa-dal, az Ágyú-dal vagy a Salamon-dal.

"Ez a darab minden korban megtalálta a nézőjét, hiszen minden időben és társadalmi közegben rólunk szól, a kisemberekről, akik, legyenek bármilyenek a gazdasági körülmények, mindig pórul járnak" – hangsúlyozta Béres Attila, a produkció rendezője a darab kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: emiatt személyes dühét is igyekszik kifejezni az előadásban. Az előadásban egyébként maga Brecht is megjelenik – különleges formában.

A darab főbb szerepeiben az Operettszínház legismertebb csillagait láthatja a közönség. Bicska Maxi ezúttal Dolhai Attila, Tigris Brown Szabó P. Szilveszter, Polly Szinetár Dóra, Kocsma Jenny pedig Peller Anna lesz.

A Peachum-házaspárt Balikó Tamás/Földes Tamás és Siménfalvy Ágota formálja meg, Lucyt pedig Szendy Szilvi játssza. Látható lesz még a produkcióban Szabó Dávid, Szerényi László, Bálint Ádám, Petridisz Hrisztosz, Pálfalvy Attila, Csuha Lajos, Balogh Bodor Attila és Kocsis Tamás is.

Fotók és forrás: Budapesti Operettszínház

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend